Λευκορωσία: Αιφνίδια επιθεώρηση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων- Με εντολή Λουκασένκο

Στο πλαίσιο της άσκησης που ανακοινώθηκε σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα προς «καθορισμένες περιοχές» και να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό.

Λευκορωσία: Αιφνίδια επιθεώρηση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων- Με εντολή Λουκασένκο

Με εντολή του Αλεξάντερ Λουκασένκο η Λευκορωσία ξεκίνησε αιφνιδιαστική επιθεώρηση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεών της.

Στο πλαίσιο της άσκησης που ανακοινώθηκε σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα προς «καθορισμένες περιοχές» και να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα στήσουν προσωρινές γέφυρες για τη διάσχιση των ποταμών Νέμαν και Μπερεζίνα, στη δυτική και την ανατολική Λευκορωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος σχεδιάζεται η μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού και ο προσωρινός περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών σε συγκεκριμένους δρόμους και περιοχές», ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή- μία εβδομάδα μετά την αντιτρομοκρατική άσκηση που έκανε το Μινσκ- όπως και άλλες κινήσεις έχουν προκαλέσει φόβους ότι η Ρωσία μπορεί να πραγματοποιήσει επίθεση στην Ουκρανία από λευκορωσικά εδάφη, τους επόμενους μήνες.

Το Μινσκ έχει δηλώσει ότι δεν θα μπει στον πόλεμο, αλλά στο παρελθόν ο Λουκασένκο διέταξε τα στρατεύματα να αναπτυχθούν με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, επικαλούμενος απειλές προς τη Λευκορωσία από το Κίεβο και τη Δύση.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments