Λέσβος: 53 μετανάστες διέσωσε το λιμενικό – Χειροπέδες σε 6 διακινητές
Στη θέα του σκάφους του λιμενικού, 6 αλλοδαποί έβγαλαν την εξωλέμβια μηχανή και την έριξαν στη θάλασσα.
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 53 μεταναστών προχώρησαν άνδρες του λιμενικού στη Λέσβο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΡΙΕΛΙΑ».
Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού – ελληνική ακτοφυλακή, το οποίο έκανε περιπολία, εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα με 53 μετανάστες. Στη θέα του σκάφους του λιμενικού, 6 αλλοδαποί έβγαλαν την εξωλέμβια μηχανή και την έριξαν στη θάλασσα.
Ταυτόχρονα, έσκισαν την επιφάνεια της βάρκας, με αποτέλεσμα να μπουν νερά, και κάποιοι από τους επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.
Στην περιοχή είχε σπεύσει και ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλλεξε όλους τους ανθρώπους και κατόπιν τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Η φουσκωτή βάρκα βυθίστηκε.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί ηλικίας 22, 28, 23, 24, 25 και 18 ετών, ως διακινητές. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Τα Google Pixel 11 Pro και Pro XL φέρνουν Tensor G6, 3.600 nits, zoom 120x και νέο HiLight
Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στο ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών ΦΩΤΟ
6 τρόφιμα με πολλές θερμίδες που θα έπρεπε να τρώτε, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Το Google Pixel 11 μεταφράζει τη νοηματική σε κείμενο
Οι Θεομητορικοί ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΦΩΤΟ
Είδατε κατσαρίδα την ημέρα; Τι σημαίνει για το σπίτι σας – Πώς θα τις διώξετε
Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να εντοπίζουν πέντε χρόνια πριν τι θα γίνει επιτυχία
