Λήγει σήμερα η καθολική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους μη μισθωτούς
Ποιοι μη μισθωτοί θα συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα απο αύριο
Λήγει σήμερα η καθολική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους Μη Μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες).
Από αύριο, 1η Ιουνίου, ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν όσοι μη μισθωτοί:
Δεν έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ
Όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς το ΚΕΑΟ
Όσοι έχουν οφειλές αλλά έχουν καταβάλλει εντός του 2022, αναδρομικά για το έτος 2021, το ελάχιστο ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.
Επισημαίνεται ότι από την 1η Ιουνίου 2022 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά-χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα- στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη Μισθωτών», https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ολοκληρώνεται το Παζάρι για τη στήριξη της Κοινο_Τοπίας ΦΩΤΟ
Το Netflix φέρνει το New Stanford Prison Experiment ίσως το πιο αμφιλεγόμενο πείραμα στις οθόνες μας
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου ΦΩΤΟ
Mark Zuckerberg: Η Meta λέει όχι στο AI slowdown
