Λιμάνι Αιγίου: Μπαίνουν αισθητήρες θαλάσσιας ρύπανσης

Σημαντική η συμβολή στην πρόληψη και διαχείρηση της ρύπανσης – Θωρακίζεται ακόμια πιο πολύ το νέο λιμάνι –

thalassia ripansi Φωτογραφία αρχείου

Αν και ανενεργό, σε εμπορική και επιβατική κίνηση, το νέο Λιμάνι του Αιγίου διαρκώς εκσυγχρονίζεται, με αποφάσεις της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας – υπό την προεδρία του συμβούλου Β. Χριστόπουλου – που επιχειρεί με κάθε δοθείσα ευκαιρία να το καταστήσει ασφαλές και άμεσα λειτουργικό με βάση τα διεθνή στάνταρ.

Αυτή τη φορά, στις εγκαταστάσεις του θα τοποθετηθεί ένα καινοτόμο διακρατικό δίκτυο καταγραφής, αποθήκευσης και ανάλυσης δεδομένων για την ποιότητα του θαλάσσιου νερού. Θα λειτουργεί με έξυπνους αισθητήρες σε καίρια σημεία και έτσι θα επιτυγχάνεται έγκαιρα η πρόληψη και διαχείριση της οποιαδήποτε ρύπανσης.

«Σημαντική παράμετρος είναι η πρόσβαση που θα έχει στα στοιχεία της έρευνας ο κάθε πολίτης. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντολογικά την κοινωνία, για την προστασία της θάλασσας» δηλώνει στην «Π» ο κ. Χριστόπουλος.

Μέσω του προγράμματος «Seaviews» προμηθεύτηκε ήδη τον ανάλογο εξοπλισμό περιβαλλοντικής παρακολούθησης, που θα μετρά και θα υπολογίζει 9 παραμέτρους: βάθος, θερμοκρασία, αγωγιμότητα, αλατότητα, ολικά διαλυμένα στερεά, ιολότητα, pΗ, διαλυμένο οξυγόνο κ.ά

Είχε προηγηθεί αίτημα του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων για τη χορήγηση άδειας, ως εταίρος στο έργο «SEctor Adaptive Virtual Early Warning System for Marine Pollution», το οποίο συγχρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Interreg V-B Adriatic – Ionian Adrion 2014-2020.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ