Λιμάνι Αιγίου – Τι ζήτησαν και τι συζήτησαν Πλακιωτάκης, Χριστόπουλος, Δαδιώτης

Βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν οι προοπτικές αξιοποίησης του νέου λιμένα Αιγίου, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικός, πιο ανταγωνιστικός.

Αιγίου Από αριστερά, Βασίλης Χριστόπουλος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Πέτρος Δαδιώτης

Τετ-α-τετ γι’ αρκετή ώρα είχαν χθες, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Βασίλη Χριστόπουλο και τον αιγιώτη σύμβουλο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Πέτρο Δαδιώτη.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει τι αφορούσε το ραντεβού και τι συζητήθηκε. Βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν οι προοπτικές αξιοποίησης του νέου λιμένα Αιγίου, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικός, πιο ανταγωνιστικός και να μπει στο «παιχνίδι» της ναυτιλιακής αγοράς περισσότερο.

Και έγινε και μια σφαιρική κουβέντα για την προοπτική μιας νέας μαρίνας στο Αίγιο.
Οι δύο Αιγιαλείς, και κυρίως ο Βασίλης Χριστόπουλος, λόγω και θέσης και εμπειρίας στο αντικείμενο, κατέθεσαν στον κ. Πλακιωτάκη τις σκέψεις τους για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του λιμανιού και το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο.

«Του παραθέσαμε τις απόψεις μας για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περαιτέρω η χερσαία ζώνη του λιμανιού του Αιγίου, πόσο ελκυστικές θα μπορούσαν να γίνουν οι προοπτικές για όλη την περιοχή εφόσον αξιοποιηθεί ενεργά το νέο λιμάνι και το πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε πιο στενά με το υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση…», ήταν η σύντομη τοποθέτηση του κ. Χριστόπουλου στην «Π».
Το θετικό, πάντως, όπως επισήμαναν κατηγορηματικά και ο κ. Χριστόπουλος και ο κ. Δαδιώτης, είναι ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βλέπει με πολύ καλό μάτι τη θέση του λιμανιού Αιγίου και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα του είπαν οι δύο Αιγιαλείς παράγοντες για την προοπτική που θα δημιουργήσει στη Δυτική Ελλάδα ένα σύγχρονο λιμάνι στο Αίγιο.

Πρόσφατα, άλλωστε, χρηματοδοτήθηκε το Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας με το ποσό των 75.000 ευρώ (αφορά αποκατάσταση κρηπιδωμάτων του παλιού λιμανιού), γεγονός για το οποίο ήταν καίρια η συμβολή του κ. Πλακιωτάκη. Το έργο θα δημοπρατηθεί στο άμεσο μέλλον για να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

 

Ο ρόλος του υπουργείου Οικονομικών…

Παράλληλα, στο χθεσινό ραντεβού στο υπουργείο έγινε και συζήτηση για χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων έργων του λιμανιού (εργασίες σε νέο λιμένα και αποκαταστάσεις στην παλιά προβλήτα), ώστε να καταστεί πιο λειτουργικό και σύγχρονο.
Συμφωνήθηκε μεταξύ των τριών ανδρών να υπάρξει επαφή και συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και κυρίως με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το θέμα, επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για προφανείς λόγους, έχει και οικονομικές προεκτάσεις, γι’ αυτό, άλλωστε, σε ό,τι αποφασιστεί να γίνει στο λιμάνι Αιγίου απαιτείται συνδρομή-συναίνεση κι άλλων υπουργείων, με πρώτο του Οικονομικών.
Μ’ άλλα λόγια, το πόσο σύντομα θα δρομολογηθούν τα έργα και ποιας έκτασης θα είναι, θα εξαρτηθεί και από τις διαθέσεις του υπουργείου Οικονομικών.