Λίβερπουλ: Αφαίρεσαν το μετάλλιο γνωστής μαραθωνοδρόμου που χρησιμοποίησε αυτοκίνητο στον αγώνα

Η μαραθωνοδρόμος έδειχνε υπερηφάνεια για το κατόρθωμα της, ωστόσο αποκαλύφθηκε η… απάτη της.

Λίβερπουλ

To χάλκινο μετάλλιο που είχε λάβει στον Μαραθώνιο 80 χιλιομέτρων από το Μάνστεστερ στο Λίβερπουλ, αφαίρεσαν οι διοργανωτές, από τη μαραθωνοδρόμο Joasia Zakrzewski, αφού όπως  ανακάλυψαν, μέρος της διαδρομής, η αθλήτρια χρησιμοποίησε αμάξι.

Η 47χρονη Joasia Zakrzewski τερμάτισε τρίτη στον αγώνα που διοργανώθηκε στις 7 Απριλίου και μάλιστα, πόζαρε περήφανα με το μετάλλιο και το τρόπαιο της.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων GPX, οι διοργανωτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Zakrzewski για ένα μικρό τμήμα της διαδρομής, θα έπρεπε έτρεχε γρηγορότερα και από τον Usain Bolt, αναπτύσσοντας ταχύτητα 56 χλμ την ώρα.

 

Αφού ανέκριναν το προσωπικό, αυτόπτες μάρτυρες και την ίδια την μαραθωνοδρόμο, της αφαίρεσαν το μετάλλιο, καθώς προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο φίλου της.

Η Σκωτσέζα αθλήτρια δήλωσε στο BBC Scotland ότι το βράδυ πριν από τον αγώνα αισθάνθηκε αδιαθεσία και έντονο jetlag, αλλά αποφάσισε να λάβει μέρος στον μαραθώνιο ούτως ή άλλως.

Την επόμενη μέρα, περίπου στα μισά της διαδρομής, ένιωσε έναν έντονο πόνο στο πόδι και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Σε αυτό το σημείο ανέβηκε στο αυτοκίνητο του φίλου της, που την πήγε στο σημείο ελέγχου για να ενημερώσει το προσωπικό ότι δεν θα συνεχίσει.

«Όταν έφτασα στο σημείο ελέγχου τους είπα ότι αποσύρομαι και ότι ήμουν στο αυτοκίνητο και μου είπαν “θα μισήσεις τον εαυτό σου αν σταματήσεις», δήλωσε η Zakrzewski στο BBC.

«Συμφώνησα να ολοκληρώσω τον αγώνα με μη ανταγωνιστικό τρόπο. Φρόντισα να μην προσπεράσω την προπορευόμενη δρομέα », συμπλήρωσε.

Η Joasia Zakrzewski αναγνώρισε ότι ήταν λάθος που δέχτηκε το χάλκινο μετάλλιο για την τρίτη θέση, καθώς και ότι χαμογελούσε για τις φωτογραφίες σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, αλλά υποστήριξε ότι δεν σκεφτόταν καθαρά , επειδή ήταν κουρασμένη και αδιάθετη.