Λιβύη: Η δήλωση Μένφι μετά το επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια

Δηλώσεις του Μοχάμεντ Μένφι μετά το επεισόδιο που προκλήθηκε με τον Νίκο Δένδια στη Λιβύη.

Δήλωση έκανε ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι μετά το επεισόδιο που προκλήθηκε με τον Νίκο Δένδια.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «επιθυμούμε να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες κακής κατανόησης και αποφυγής τυχόν διπλωματικών επεισοδίων και απορρίπτοντας τυχόν κλιμακωτικά βήματα», αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Το Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις και επιδιώκει να τις ενισχύσει στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των διεθνών κανόνων που διέπουν τη διπλωματική εργασία για να αποφευχθεί οτιδήποτε εμποδίζει και διαταράσσει την ειρήνη αυτών των σχέσεων, και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες κακής κατανόησης και αποφυγής τυχόν διπλωματικών επεισοδίων και απορρίπτοντας τυχόν κλιμακωτικά βήματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διευκρινιστούν οι λόγοι της ματαίωσης της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα Τρίπολη από τον Υπουργό Εξωτερικών. Δρ. Muhammed Yunus Al-Manfi Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Σταϊκούρας
ΒΟΥΛΗ
ΠΑΤΡΑ
Κατερινα Σακελλαροπούλου