Λιβύη: Τα πτώματα πέντε μεταναστών εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Τυνησία
Το υπουργείο εξήγησε πως οι μετανάστες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια περιπολιών σε παραμεθόριες περιοχές.
Πέντε πτώματα μεταναστών, υπηκόων κρατών της υποσαχάριας Αφρικής εντοπίστηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή στα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το λιβυκό υπουργείο Εσωτερικών.
Το υπουργείο εξήγησε πως βρέθηκαν κατά τη διάρκεια περιπολιών σε παραμεθόριες περιοχές.
Δεκάδες μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής μεταφέρθηκαν κι αφέθηκαν στην τύχη τους στα σύνορα με τη Λιβύη από τις τυνησιακές αρχές, που τους απομάκρυναν από την πόλη Σφαξ νωρίτερα τον Ιούλιο, σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών εξ αυτών.
Οι τυνησιακές αρχές διαβεβαίωσαν πως μεταφέρθηκαν σε καταφύγια σε δύο κοινότητες, ωστόσο ΜΚΟ προειδοποιούν πως εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή σε πολύ δύσκολες συνθήκες, πεινασμένοι και διψασμένοι εν μέσω καύσωνα άνευ προηγουμένου.
Ο Τυνήσιος πρόεδρος Κάις Σάγεντ σε ομιλία του τον Φεβρουάριο κατήγγειλε την παράτυπη μετανάστευση από την υποσαχάρια Αφρική, μιλώντας για προσπάθεια αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης της χώρας του. Η θέση αυτή του τυνήσιου προέδρου επικρίθηκε έντονα από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Οβρυά ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Η εορτή της Μεταμόρφωσης στον Ψαθόπυργο ΦΩΤΟ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
