Λουλούδια στο σημείο που σκοτώθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος 15 χρόνια μετά τη δολοφονία του
Σαν σήμερα 6 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια, αφού πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Σήμερα είναι η ημέρα μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και από το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, όπου έχει στηθεί μνημείο για τον νεαρό έφηβο, που έχασε ακριβώς εκεί τη ζωή του, κόσμος του αποτίει φόρο τιμής, αφήνοντας λουλούδια και αναρτώντας πανό.

Η δολοφονία που έβαλε φωτιά στην Ελλάδα
Λίγο μετά τις 21:00, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου του 2008,μια παρέα 15χρονων βρέθηκε στα Εξάρχεια για να γιορτάσει ο ένας από αυτούς τη γιορτή του. Η παρέα βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια. Γύρω τους ήταν διάφορες παρέες συνομήλικων τους, αλλά και μεγαλύτερων.
Ξαφνικά, ένα περιπολικό στο οποίο επέβαιναν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο συνάδελφος του Βασίλης Σαραλιώτης, σταμάτησε και οι δύο κρατικοί υπάλληλοι διαπληκτίστηκαν λεκτικά με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και άλλα παιδιά που βρίσκονταν εκεί. Μετά από λίγο το περιπολικό αποχωρεί και όλοι πιστεύουν ότι το περιστατικό έχει λήξει. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, οι δύο αστυνομικοί επέστρεψαν πεζοί στο σημείο.
Ο λεκτικός διαπληκτισμός γίνεται πιο έντονος. Ξαφνικά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξανδρο. Η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του μαθητή και καρφώθηκε στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Οι αστυνομικοί έφυγαν από το σημείο σαν να μην έγινε τίποτα απολύτως.

Οι φίλοι του έπεσαν πάνω από το σώμα του Αλέξανδρου και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβη. Μέσα σε λίγα λεπτά, όλα τα Εξάρχεια είχαν μάθει για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Ένα παιδί πυροβολήθηκε στα Εξάρχεια», αυτή η φράση πήγαινε από στόμα σε στόμα. Τα Εξάρχεια και στη συνέχεια όλη η Αθήνα και η Ελλάδα άρχισαν να καίγονται.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ στα ΑΤΜ
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε USB 3.0 και παλαιότερες θύρες;
Ακυρώνεται η παράσταση «Εγώ θα σας το πω!»
Γιατί σέρνεται το internet σου; Ο σίγουρος τρόπος να βρεις ποιος σου κλέβει Wi-Fi
Google Pixel 11: Έρχεται τον Αύγουστο με εκπλήξεις, νέα χρώματα και… τσιμπημένες τιμές!
Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε φοιτητές από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ΦΩΤΟ
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Γιάννης Παπαμιχαήλ: Απαγορεύει τη χρήση του ονόματος και της εικόνας της Βουγιουκλάκη ΦΩΤΟ
