Λυκουρέντζος στη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στη Δυτική Αχαΐα: «Υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με την ΠΔΕ»

«Ο ΕΛΓΑ προσπαθεί να στηρίξει όλους τους αγρότες με αποζημιώσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Νωρίτερα γίνεται η πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες, τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΕΑΔΕ τη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας αναφέροντας ότι υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απέναντι σε προκλήσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή ενώ γίνεται προσπάθεια να στηριχθούν όλοι οι αγρότες. Αποφεύχθηκε η πτώχευση με γενναία επιδότηση από την κυβέρνηση το 2019 αλλά πλέον απαιτείται εξ ορθολογισμός εισφορών και αποζημιώσεων λόγω της αύξησης των φαινομένων καταστροφής από την κλιματική αλλαγή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν και άλλες ενέργειες προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο ΕΛΓΑ, καθώς δόθηκε μεγάλος αγώνας για να επιβιώσει καιβασικός στόχος είναι να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο.

Στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ, Φωκίων Ζαΐμη, ανταποκρίθηκαν επίσης: η Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Ηρώ Τσιμπρή, η οποία μίλησε γιατο νέο πρόγραμμα leader, o εκπρόσωπος της Ολυμπίας οδού, Σωκράτης Λέκκας παρουσιάζοντας την εξέλιξη του έργου «αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος» και ειδικά τα σημεία ενδιαφέροντος στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος, Γρηγόρης Μάλλιαρης και Βασίλης Γκοτσόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας, Βασίλης Καρβουνιάρης, ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας, Θανασάς Ρήγας, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηλίας Καμπέρος, ο Manager του έργου «Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας» Χαράλαμπος Δάνολος, η πρόεδρος ΚΕΔΔΥ, Ροδία Καραμπελιά καθώς και άλλοι τοπικοί σύμβουλοι, αγρότες και επιχειρηματίες.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

«Το ΣΕΑΔΕ θα συνεχίσει να πηγαίνει και στους 19 δήμους της ΠΔΕ με υβριδικό τρόπο (φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου) αφενός για να ενημερώνει αφετέρου για να εισπράττει τις ανησυχίες και τα πραγματικά προβλήματα της εκάστοτε περιοχής χωρίς αποκλεισμούς από τους τοπικούς φορείς. Εμείς στηρίζουμε το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και θέλουμε να προοδεύσει. Πιστεύουμε ότι η έλευση του φυσικού αερίου, που πετύχαμε και σύντομα θα έχουμε, θα βοηθήσει τις βιομηχανίες και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή και λόγω της Βιομηχανικής περιοχής που πλέον θα γίνει κόμβος ενεργειακός» δήλωσε ο κ.Ζαΐμης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Την οργάνωση της πολύωρης συνεδρίασης είχε αναλάβει ο συντονιστής του ΣΕΑΔΕ, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments