Λυκουριά Καλαβρύτων: Κατά υδροηλεκτρικού εργοστασίου στον Λάδωνα
Το δημοτικό συμβούλιο διαφωνεί κάθετα και ζητά τα πλήρη στοιχεία του φακέλου για το εργοστάσιο.
Ο Δήμος Καλαβρύτων διατυπώνει αντιρρήσεις και αντίθετη γνώμη σχετικά με τη δημιουργία Υδροηλεκτρικού εργοστασίου στον Λάδωνα, στην κοινότητα Λυκουριας Κλειτορίας.
Το δημοτικό συμβούλιο διαφωνεί κάθετα, διότι βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον, καταστρέφεται το φυσικό κάλλος, προκαλείται καταστροφή των οικοσυστημάτων και απειλή ειδών χλωρίδας και πανίδας, δημιουργείται υποβάθμιση της περιβαλλοντικής, τουριστικής και πολιτιστικής αξίας και οι πηγές του ποταμού ανήκουν στο Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού, προστατευόμενη περιοχή.
Ζητά τα πλήρη στοιχεία του φακέλου για το εργοστάσιο και να αναθέσει σε εξειδικευμένο νομικό και σε περιβαλλοντολόγο την ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων.
Αρνητικά έχουν ταχθεί και τοπικοί φορείς, όπως ο Σύλλογος Λυκουριωτών και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων «Αρχαίος Κλείτωρ».
Η κοινή προσπάθεια αποδεικνύει τη βαθιά ανησυχία για τις συνέπειες του έργου, καθώς και ότι η προστασία του Λάδωνα είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Ο Φωκίων Ζαΐμης στο μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Αγιο Νικόλαο ΦΩΤΟ
Lenovo Googlebook 15: Η Google φαίνεται να στοχεύει στα premium laptops
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Στην Πάτρα 687 ποιητές και ποιήτριες από 52 χώρες ΦΩΤΟ
