Μ. Σκανδάμης για τον 35χρονο Ρομά: «Δικαιοσύνη και Αστυνομία να κινηθούν άμεσα»

Ο κ. Σκανδάμης καταγγέλλει τον αποτρόπαιο εμπρησμό εις βάρος του Ρομά με νοητικές διαταραχές και ζητά τις άμεσες ενέργειες των αρχών.

ΠΑΤΡΑ

Στο απίστευτο συμβάν που έφερε στο φως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με τον 35χρονο Ρομά, τον οποίο ομάδα ατόμων σε επιχείρηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και μετά του έβαλαν φωτιά, αναφέρεται ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του.

Ο κ. Σκανδάμης καταγγέλλει τον αποτρόπαιο εμπρησμό εις βάρος του Ρομά με νοητικές διαταραχές και ζητά τις άμεσες ενέργειες των αρχών.

Όλη η δήλωση :

«Οι πραγματικά αποτρόπαιες σκηνές βίντεο που αποτυπώνουν Ρομά, με φερόμενα νοητικά προβλήματα, να υποβάλλεται στο μαρτύριο της καύσης στην Πάτρα, αποδεικνύουν ότι ο ρατσισμός υφέρπει παντού, βρίσκοντας χώρο να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε χώρο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο αγώνας του καθενός μας για να αντιμετωπίζει και καταδικάζει τον ρατσιστικό λόγο και τη βία όπου εκδηλώνονται έχει τη σημασία του.

Εξίσου όμως μεγάλη σημασία έχει να δίδεται το στίγμα από την Ελληνική Πολιτεία ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές δεν είναι με οποιοδήποτε τρόπο ανεκτές και θα εντοπίζονται και καταδικάζονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Γι’ αυτό και η Δικαιοσύνη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να κάνουν τώρα όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην ειδεχθή αυτή περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη που έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments