Μ. Θεοδωράκης: «Με τα δικά μας παιδιά»

Μ. Θεοδωράκης: «Με τα δικά μας παιδιά»

Χωρίς υπερβολή θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει τον «Ευγένιο Γκέραρντ» του πατρινού αθλητισμού σε επίπεδο παραγόντων, καθώς βρίσκεται στην θέση του πρόεδρου ομάδας 17 χρόνια και οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες το 2025.

 

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ολυμπιάδας, Μάρκο Θεοδωράκη, ο οποίος βρίσκεται στην διοίκηση της Ολυμπιάδας από το 1999 και από το 2007 έχει αναλάβει τη θέση του πρόεδρου.

Πρόκειται για ικανό παράγοντα ο οποίος με τη στήριξη των υπολοίπων μελών του ΔΣ έχει περάσει αρκετές φουρτούνες και σε δύσκολες εποχές, καθώς μιλάμε για ένα σωματείο της επαρχίας το οποίο δεν κουβαλά το βαρύ «όνομα» άλλων ομάδων της πόλης.

 

Μιλήσαμε με τον Μάρκο Θεοδωράκη για την πολυετή παρουσία στους «πορτοκαλί», το γήπεδο, τα προβλήματα και τους επόμενους στόχους του συλλόγου…

-Είστε πολλά χρόνια πρόεδρος στην Ολυμπιάδα. Ηταν κάτι που περιμένατε;

«Οχι. Το 2006 με είχε φωνάξει ο Νίκος Μπογονικόλος ο οποίος μου είπε να αναλάβω την προεδρία και εγώ τότε ήμουν μέλος στο ΔΣ και γενικός αρχηγός βόλεϊ. Το σκέφτηκα, δέχτηκα και έτσι έγινε αναδιάρθρωση στο Δ.Σ., μέχρι το 2007 που έγιναν εκλογές. Από τότε βγαίνω πρόεδρος μέχρι και τώρα και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Ηταν κάτι που έτυχε».

-Αν σας ζητούσα να κάνετε τον απολογισμό, είστε ικανοποιημένος;

«Κοιτάξτε, ικανοποιημένος δεν μπορώ να είμαι πότε, όμως το μόνο που κοίταξα και εγώ και οι συνεργάτες μου, ήταν να κρατήσουμε το σύλλογο ανοιχτό. Ολο αυτά τα χρόνια, υπάλληλοι, προπονητές και μέλη του ΔΣ κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε με τα σωστά μας και τα λάθη μας. Οταν δουλεύεις, πάντα κάνεις και λάθη. Οποιες αποφάσεις κληθήκαμε να πάρουμε όλα αυτά τα χρόνισα, είχαν γνώμονα να κρατήσουμε το σύλλογο ανοιχτό».

-Πόσο δύσκολο είναι ένα επαρχιακό σωματείο να διατηρεί τρία τμήματα την σημερινή εποχή;

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Μιλάμε για στίβο, βόλεϊ και μπάσκετ. Ο στίβος είναι στην πρώτη 12αδα της Ελλάδας. Το τμήμα βόλεϊ αγωνίζεται στην Α2 Εθνική βόλεϊ και κάνει καλές πορείες. Το τμήμα μπάσκετ αυτή τη σεζόν συμμετέχει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, όμως ευελπιστούμε να ανεβεί κατηγορία. Αυτό που έχουμε συζητήσει με όλα τα μέλη της διοίκησης, είναι η Ολυμπιάδα να στηρίζεται στα δικά της παιδία. Αυτό κάνουμε σε όλα μας τα τμήματα. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια να διατηρήσεις αυτά τα τμήματα σε υψηλό επίπεδο, όμως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια».

– Παίζει ρόλο ότι διαθέτετε ιδιόκτητο γήπεδο και ποσό δύσκολο είναι να συντηρηθεί με την ενεργειακή κρίση;

«Είναι όντως σημαντικό, όμως με το ιδιόκτητο γήπεδο έχουμε μίνιμουμ 2.500 ευρώ έξοδα το μηνά για τη συντήρηση του γηπέδου. Υπάρχουν σωματεία που δεν έχουν δικά τους γήπεδα και νοικιάζουν και το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρήματα τους μένουν για τις ομάδες τους. Εμείς στην καραντίνα που ήταν κλειστά τα γήπεδα για κάποιους μήνες, πληρώναμε τις υποχρεώσεις, όπως και μόλις ανοίξαμε, πληρώναμε έξτρα χρήματά προκειμένου να τηρούμε το πρωτόκολλο που είχε αποφασίσει το Υπουργείο. Από την άλλη, είναι κάτι όμως που μας βοηθά σε διάφορα θέματα. Επειδή όντως το θέμα της συντήρησης του γηπέδου είναι σημαντικό, έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες να συντάξουμε μια μελέτη από ειδικό γραφείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου».

-Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

«Εμείς κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να ανεβάσουμε τις ομάδες μας, αλλά δεν αποτελεί αυτοσκοπός. Εμείς θέλουμε να πορευόμαστε με τα δικά μας παιδιά, από τις ακαδημίες και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Δεν έχουμε σκοπό να φορτώνουμε την ομάδα με μετάγραφες από άλλες κατηγορίες και όλα αυτά».

-Ισχύει ότι μετά την πανδημία, υπάρχει αύξηση εγγράφων στα περισσότερα τμήματα;

«Ναι, ισχύει. Την πρώτη χρονιά που ανοίξαμε τα περισσότερα παιδιά πήγαν σε αθλήματα που γινόντουσαν σε ανοιχτούς χώρους όπως είναι ο στίβος όπου είχαμε πάρα πολλά παιδιά μετά την καραντίνα. Βέβαια τους τελευταίους μήνες, έχουμε μεγάλη αύξηση και στα αθλήματά κλειστού χώρου όπως είναι το βόλεϊ και το μπάσκετ όπου η αύξηση είναι σημαντική. Οι γονείς θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να ξεσκάσουν μετά την τριετία της καραντίνας, εμπιστεύονται το σωματείο μας και εμείς προσπαθούμε να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να αθληθούν».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments