Μαγιορκίνης: Δύο εκατομμύρια επιπλέον εμβολιασμοί για ασφαλέστερο χειμώνα

“Καμπανάκι” από το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για νέα τοπικά lockdown.

Μαγιορκίνης: Δύο εκατομμύρια επιπλέον εμβολιασμοί για ασφαλέστερο χειμώνα

Ανησυχία για τo ιικό φορτίο που ενδέχεται να μεταφέρουν οι νέοι από τις δραστηριότητες διασκέδασης στους προορισμούς των διακοπών εξέφρασε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οσον αφορά στην πορεία του εμβολιασμού ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι εάν ως τον Οκτώβριο καταστεί δυνατό να επιτευχθούν επιπλέον δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί τότε η κατάσταση το χειμώνα θα είναι πολύ καλύτερη.

«Υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των μέτρων στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης που επιβαρύνει την επιδημία σε αυτή τη φάση. Όσοι πάνε στα νησιά αυτή την περίοδο και σε κάθε άλλο τουριστικό προορισμό πρέπει να προσέξουν την νυχτερινή διασκέδαση. Είναι η δραστηριότητα που κινδυνεύει κανείς να κολλήσει περισσότερο», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Αν κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος θα πρέπει αν είναι πολύ προσεκτικός από όπου και αν γυρίσει . Δεν είναι τα νησιά φορείς του ιού αλλά οι δραστηριότητες. Και πρέπει κανείς να είναι δέκα φορές πιο προσεκτικός όταν γυρίσει σπίτι του αν ο ίδιος ή οι γονείς του δεν είναι εμβολιασμένοι», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, σχετικά ερωτηθείς, στο ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τους μαθητές ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι αυτό αποτελεί μια συζήτηση που γίνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα, παγκοσμίως, αλλά για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν  μεγαλύτερα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα όσο περνά ο χρόνος.

Τέλος σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι εάν ως τον Οκτώβριο καταστεί δυνατό να επιτευχθούν επιπλέον δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί τότε η κατάσταση το χειμώνα θα είναι πολύ καλύτερη.

Πιθανά νέα τοπικά lockdown 

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα τοπικού lockdown και σε άλλα νησιά, ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «είναι πιθανό». Για τα κριτήρια που οδηγούν τους ειδικούς σε αυτή την απόφαση, ο καθηγητής είπε: «αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες, αλλά και τη δυναμική που έχει το σύστημα υγείας σε κάθε νησί».

Σημειώνεται πως τα νησιά που ανησυχούν περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι η Νάξος, η Πάρος, η Ρόδος, η Χίος και η Μύκονος.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ