Μαγιορκίνης για κορονοϊό: «Ψυχραιμία αλλά και επαγρύπνηση»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ότι πράγματα πρόκειται για την υψηλότερη κινητικότητα της covid19 για το τελευταίο εξάμηνο, ενώ τόνισε ότι η παραλλαγή JN1 έχει προκαλέσει παρόμοιες εξάρσεις και σε άλλες χώρες.

κορονοϊό

Σε έξαρση είναι το τελευταίο διάστημα οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αλλά και ο κορονοϊός με την νέα παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον, JN1 να έχει αυξήσει τα κρούσματα covid19 και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι πράγματα πρόκειται για την υψηλότερη κινητικότητα της covid19 για το τελευταίο εξάμηνο, ενώ τόνισε ότι η παραλλαγή JN1 έχει προκαλέσει παρόμοιες εξάρσεις και σε άλλες χώρες.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε ότι χρειάζεται ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί, ενώ έκανε λόγο για μία δύσκολη κατάσταση, καθώς, για μία ακόμα φορά «βλέπουμε μεγάλους σε ηλικία να προσέρχονται με συμπτώματα δύσπνοιας».

Για την αύξηση των παιδιατρικών περιστατικών και την «ασφυξία» στα νοσοκομεία είπε: «Κάθε χρόνο αυτή η περίοδος είναι η περίοδος των αναπνευστικών λοιμώξεων. Υπάρχει και μία αυξημένη φοβία από τους γονείς, καθώς ακούστηκαν κάποια βαριά περιστατικά τις τελευταίες ημέρες. Να είμαστε ψύχραιμοι αλλά και σε επαγρύπνηση. Η πρώτη επαφή να γίνεται με τον παιδίατρο, να μην πηγαίνουμε κατευθείαν στα νοσοκομεία, καθώς δημιουργείται μία κατάσταση αφόρητη. Εάν δούμε ότι το παιδί δεν ανταποκρίνεται τότε να πάει στο νοσοκομείο».

Πηγή: ertnews

 

Διαβάστε επίσης:

 

Συστάσεις από την επιτροπή λοιμώξεων για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Πάτρα: Πώς συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καφέ για διακίνηση κοκαΐνης – Τι αναφέρει η Αστυνομία για την αποκάλυψη του pelop.gr – ΦΩΤΟ

Τροχαίο στο Σχιστό: «Αλέξανδρε δεν έχω πόδια» – Κατέγραψε σε βίντεο τη μοιραία σύγκρουση

Κασσελάκης: «Happy new year guys» από το Τέξας