Μαγνητική καταιγίδα χτυπά τη Γη: Προειδοποίηση για προβλήματα σε επικοινωνίες και συσκευές BINTEO

Προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Μαγνητική καταιγίδα χτυπά τη Γη: Προειδοποίηση για προβλήματα σε επικοινωνίες και συσκευές BINTEO

Προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα εξέδωσαν οι ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια κίνηση που εκδίδεται από το 2005, οπότε η Γη χτυπήθηκε από την υψηλότερη ποσότητά ακτινοβολίας που έχει καταγραφεί για πάνω από 50 χρόνια.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας το παράξενο γεγονός μπορεί «να διαταράξει ηλεκτρονικές συσκευές όπως το GPS, ενώ σε ορισμένες πολιτείες μπορεί να εμφανιστεί σέλας».

Τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν

Πριν από λίγες ημέρες έγιναν κάποιες ηλιακές εκλάμψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων παρατηρήθηκαν μεγάλες εκτοξεύσεις πλάσματος από τον ήλιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτές οι εκρήξεις ύλης και μαγνητικού πεδίου από την ατμόσφαιρα του ουράνιου σώματος προκαλούν γεωμαγνητικές καταιγίδες, όταν κατευθύνονται προς τη Γη.

«Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορούν να επηρεάσουν τις υποδομές που βρίσκονται κοντά στην τροχιά της Γης ή στην επιφάνειά της», προειδοποιεί η υπηρεσία και συμπληρώνει ότι είναι πιθανό να δούμε προβλήματα στα δίκτυα τηλεπικοινωνίας, στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, την πλοήγηση, τις ραδιοφωνικές και δορυφορικές λειτουργίες.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ