Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι σοροί δύο Ιταλών δυτών από υποθαλάσσιο σπήλαιο

Η επιχείρηση ανάσυρσης πραγματοποιείται σε υποθαλάσσιο σπήλαιο βάθους 60 μέτρων στην ατόλη Βααβού, με τη συμμετοχή Φινλανδών δυτών και των Αρχών των Μαλδίβων

Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι σοροί δύο Ιταλών δυτών από υποθαλάσσιο σπήλαιο

Οι σοροί δύο Ιταλών δυτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εξερεύνησης υποθαλάσσιων σπηλαίων στις Μαλδίβες ανασύρθηκαν, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανάσυρση ακόμη δύο νεκρών.

Οι δύτες ήταν μέλη πενταμελούς ομάδας που είχε εισέλθει στο σπήλαιο την περασμένη εβδομάδα. Η σορός ενός από τα μέλη της ομάδας, που ήταν ο εκπαιδευτής τους, είχε ανασυρθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος Μοχάμεντ Χουσεΐν Σαρίφ, οι δύο σοροί ανασύρθηκαν αρχικά μέχρι τα 30 μέτρα από ειδική ομάδα Φινλανδών δυτών, η οποία εντάχθηκε στην επιχείρηση αυτή την εβδομάδα.

Στη συνέχεια, δύτες από τις Μαλδίβες και η αστυνομία της χώρας συνέβαλαν στη μεταφορά τους στην επιφάνεια.

Δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί οι ταυτότητες

Οι ταυτότητες των δύο νεκρών που ανασύρθηκαν δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

«Οι ταυτότητες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι ανασύρθηκαν οι σοροί ενός άνδρα και μίας γυναίκας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η επιχείρηση θεωρείται ιδιαίτερα σύνθετη, λόγω του βάθους και των συνθηκών μέσα στο υποθαλάσσιο σπήλαιο.

Η ομάδα των δυτών και η Μόνικα Μοντεφαλκόνε

Επικεφαλής της ομάδας που εισήλθε στο σπήλαιο ήταν η Μόνικα Μοντεφαλκόνε, 51 ετών, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας και οικολόγος θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Η Μοντεφαλκόνε έκανε συχνά καταδύσεις στα νερά των Μαλδίβων, στον Ινδικό Ωκεανό. Στην ίδια ομάδα συμμετείχε και η κόρη της.

Οι Αρχές των Μαλδίβων εξετάζουν διάφορους παράγοντες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το πλέον πολύνεκρο μεμονωμένο περιστατικό αυτού του είδους στην καταδυτική ιστορία της χώρας.

Μεταξύ άλλων, διερευνάται αν οι δύτες κατέβηκαν σε μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο βάθος.

Συνεχίζεται η επιχείρηση στην ατόλη Βααβού

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Αρχών, οι σοροί των άλλων δύο δυτών αναμένεται να ανασυρθούν αύριο.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται στην ίδια σπηλιά, η οποία βρίσκεται σε βάθος περίπου 60 μέτρων στην ατόλη Βααβού, νοτίως της πρωτεύουσας Μαλέ.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων δυτών και των τοπικών Αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125