Μανχάταν: Σε εκδήλωση της ομογένειας ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ – ΦΩΤΟ

Ο Παύλος παρέλαβε το βραβείο ως αντιπρόεδρος του Trust.

μανχάταν

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Hilton στην 6η λεωφόρο του Μανχάταν απονεμήθηκαν το Σάββατο τα βραβεία Αθηναγόρας των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τιμώμενος οργανισμός ήταν φέτος το Prince’s Trust International που έχει ιδρύσει ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολος με στόχο την υποστήριξη των νέων στην αναζήτηση εργασίας. Επειδή ωστόσο ο ίδιος δεν κατάφερε να δώσει το παρόν, το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλος, ως αντιπρόεδρος του Trust. Στους περίπου 600 καλεσμένους διαβάστηκε επιστολή που έστειλε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ με την οποία ο Βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τη λύπη του που δεν κατάφερε να παραβρεθεί.

«Δεν μπορώ να σας πω πόσο λυπάμαι που δεν είμαι μαζί σας προσωπικά για τον εορτασμό του έργου του Prince’s Trust, αλλά είμαι εξαιρετικά ευγνώμων σε όλους σας που αφιερώσατε χρόνο για να παρακολουθήσετε αυτήν την εκδήλωση» ανέφερε προσθέτοντας:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που το έργο του Trust εξελίσσεται συνεχώς έχοντας τα τελευταία χρόνια επεκταθεί εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και τώρα υποστηρίζει νέους σε είκοσι τρεις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ξεκινήσαμε πρόσφατα το πρόγραμμα Enterprise Challenge στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο».

Παύλος Γλίξμπουργκ: Πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να υποστηρίξουμε την κοινωνία μας

Από την πλευρά του ο Παύλος ανέφερε: «Είναι τιμή μου που αποδέχομαι το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας 2023 εκ μέρους του Προέδρου μας, Αυτού Μεγαλειότητος Βασιλιά Κάρολου, για το έργο της The Prince’s Trust International στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο…Σε αυτές τις περιόδους που ο κόσμος μας δοκιμάζεται από μεγάλες απειλές, είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ να υποστηρίξουμε την κοινωνία μας και να σταθούμε δίπλα στους νέους μας με κάθε δυνατό τρόπο», παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τον Διοικητή του Τάγματος των Αρχόντων Αντώνη Λυμπεράκη.

Ο Παύλος παραλαμβάνει το βραβείο Αθηναγόρας

Ο Παύλος παραλαμβάνει το βραβείο Αθηναγόρας

Στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ, ενώ το παρών έδωσαν όλα τα βαριά ονόματα της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων ο father Alex Karloutsos, ο Τζων Κατσιματίδης, ο Ντιν Μητρόπουλος και ο Μάικλ Ψαρρός.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η δημιουργία του Prince’s Trust’s Bartholomew Patrons, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που έχει στόχο τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τη στήριξη των νέων στην αγορά εργασίας.

Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ με τα ζεύγη Κατσιματίδη, Κουδούνη και τον Π. Μίχαλο

Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ με τα ζεύγη Κατσιματίδη, Κουδούνη και τον Π. Μίχαλο

Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ με τον father Alex

Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ με τον father Alex

O Παύλος Γλίξμπουργκ με το ζεύγος Παγιάυλα

O Παύλος Γλίξμπουργκ με το ζεύγος Παγιάυλα

 

Πηγή: ifimerida