Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Φον ντερ Λάιεν του έδωσε περισσότερες αρμοδιότητες

Η μέχρι πρότινος Επίτροπος για Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία θα είναι υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βουλγαρίας

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Φον ντερ Λάιεν του έδωσε περισσότερες αρμοδιότητες

Επιπλέον αρμοδιότητες στον Μαργαρίτη Σχοινά και την Μαργκρέτε Βεστάγκερ παραχώρησε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την ανακοίνωση του Μπόικο Μπορίσοφ ότι η μέχρι πρότινος Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την Νεολαία, Μαρίγια Γκάμπριελ θα είναι υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναντ σημείωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, ότι «η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χορήγησε άδεια άνευ αποδοχών στην Επίτροπο Μαρίγια Γκάμπριελ από σήμερα, προκειμένου να συμμετάσχει στις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Βουλγαρία».

« Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, το χαρτοφυλάκιο της κυρίας Γκάμπριελ ανατίθεται στην Εκτελεστική Αντιπρόεδρο Μαργκρέτε Βεστάγκερ και τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά, σύμφωνα με τις διαθεσμικές ρυθμίσεις που προβλέπονται» συμπλήρωσε η κ. Σπίναντ.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ