Μαρινάκης: Ο λαός μας έδωσε εντολή να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις

O Παύλος Μαρινάκης για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Παύλος Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απέφυγε να δώσει το πρωί τις Παρασκευής 14/6 κάποιο χρονοδιάγραμμα για τον ανασχηματισμό, ο οποίος ανακοινώνεται σε λίγα λεπτά, και αρκέστηκε να πει ότι «ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού».

Σε ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε ότι σε απόλυτα νούμερα «είναι μια μεγάλη νίκη της ΝΔ σε ότι αφορά τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα, αλλά δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να πανηγυρίσουμε γιατί είδαμε τα ποσοστά μας να πέφτουν και να είναι και 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον στόχο που είχε βάλει και ο πρωθυπουργός».

«Πήραμε το μήνυμα που μας έστειλε ο λαός και ειδικά μέσω της αποχής και το μήνυμα αυτό δεν είναι να στρίψουμε το τιμόνι είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, αλλά να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα της ακρίβειας, παραδέχτηκε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας, αλλά «αν υποσχόμαστε ότι θα την εξαφανίσουμε θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες» και συμπλήρωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν πως βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτού του επίμονου προβλήματος καθώς υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, την οποία λογικά θα ακολουθήσει ο αποπληθωρισμός και οι μειώσεις των τιμών», μετέδωσε το ant1news.gr.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις χηρείας και τις ενδεχόμενες περικοπές, είπε ότι είναι ένα θέμα που έχει προκύψει από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβούλευση προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Σε ότι αφορά το τέλος της συνεργασίας με τον Γκρίνμπεργκ, είπε ότι υπήρχε μια σύμβαση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα η οποία ολοκληρώθηκε και δεν καταλαβαίνει γιατί το θέμα αυτό «σηκώνεται» συνεχώς από την αντιπολίτευση.

Τέλος και μεταξύ άλλων, στο ερώτημα για τα σενάρια που ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και εμπλέκουν το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκτελεί με πολύ μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα της και όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν όταν θα είναι η κατάλληλη ώρα.