Μαθητές στις ξεναγήσεις στο ιστορικό καταφύγιο
Από το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού και το 41ο Δημοτικό Σχολείο
Εκατοντάδες μαθητές σχολείων από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή έχουν ξεναγηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας κάτω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.
Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου στους χώρους του καταφυγίου και στο ιστορικό αρχειακό υλικό που φιλοξενείται εκεί, ξεναγήθηκαν μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού και το 41ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας.
Η ξενάγηση στο καταφύγιο με το μοναδικής σημασίας ιστορικό υλικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα, έγινε από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, την αντιπρόεδρο Λυδία Καραθανασοπούλου και το μέλος του ΔΣ στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ευθύμη Δραγώτη.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το ιδανικό πρωινό για το έντερο: Η πρωινή ρουτίνα των 8 βημάτων
Η Acer χτυπά το MacBook Neo εκεί που πονάει οθόνη 120Hz και διπλάσιες θύρες
Η επέτειος των 50 ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Αμβροσίου ΦΩΤΟ
N1 Casino: Πώς να Ελέγξετε τα Έξοδά σας με Έξυπνη Διαχείριση
Γιατί η Sony δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει το PS6 και η απάντηση εκπλήσσει
Ζώδια σήμερα 18/8: πάθος, εγωισμός και συναισθηματικές υπερβολές!
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση και πως θα κάνετε αίτηση
Meta και Google νικήθηκαν από έναν AI κολοσσό που δεν θα το περιμένε κανείς
