Μαζαράκι: Πολυθεματικό Φεστιβάλ με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Το πολυθεματικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Μαζαράκι στις 19 Αυγούστου

Μαζαράκι: Πολυθεματικό Φεστιβάλ με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Κοινότητα  Μαζαρακίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας διοργανώνουν την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 και ώρα 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου πολυθεματικό φεστιβάλ με τίτλο «ΜΑΖΑΡΑΚΑΙΩΝ ΓΗ».

Κύριο χαρακτηριστικό του φεστιβάλ θα είναι η πολυθεματικότητα και η διασύνδεσή του τόσο με τα διατροφικά οφέλη των τοπικών παραγόμενων προϊόντων στην υγεία του ανθρώπου, όσο και με τον Μικρασιατικό πολιτισμό, αφού φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το φεστιβάλ, εκτός από τη γευσιγνωσία και την έκθεση των τοπικών προϊόντων του Μαζαρακίου, θα περιλαμβάνει προβολές Video σε γιγαντοοθόνη, επιστημονικές παρεμβάσεις, θεατρικά δρώμενα και φυσικά παραδοσιακούς Μικρασιάτικους και Ποντιακούς Χορούς.

«Με χαρά στηρίζουμε φεστιβάλ όπως αυτό που προβάλλει και προωθεί τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας  μα και μέσα από επιστημονικές παρεμβάσεις ενημερώνει για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής προάγοντας μ΄ αυτό τον τρόπο την υγεία μας , ενώ ταυτόχρονα μας γνωρίζει την τοπική ιστορία του Μαζαρακίου που είναι συνυφασμένη και με την μικρασιατική Καταστροφή αφού αρκετοί Μαζαρακιώτες συμμετείχαν – σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία – ως στρατιώτες κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία.

Προσπαθούμε να συνδυάσουμε σημαντικές επισημάνσεις για την υγεία μας, την ίδια τη ζωή μας, με την αναψηλάφηση της ιστορικής μας μνήμης και τις καταβολές μιας ολόκληρης περιοχής που έχει συμβάλει αποφασιστικά στους αγώνες της πατρίδας μας» συμπληρώνει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας  Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ