Με επίγνωση στα δύσκολα ο Κόκκαλης – Ηρθε για να μείνει το κόμμα «Κόσμος»

Ο επικεφαλής του κόμματος «Κόσμος» Πέτρος Κόκκαλης βρέθηκε στην Πάτρα και έθιξε την ανάγκη εφαρμογής σοβαρών πράσινων πολιτικών

Κόκκαλης

Οι περιοδείες του νέου κόμματος «Κόσμος» με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη έχουν ξεκινήσει και ένας από τους πρώτους σταθμούς του ήταν η Πάτρα.

Χθες, ο κ. Κόκκαλης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια βρέθηκε στα γραφεία της «Π», όπου συναντήθηκε με τον εκδότη και επιχειρηματία Θεόδωρο Λουλούδη και συνεργάτες του. Τον κ. Κόκκαλη συνόδευε ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ο Πέτρος Κόκκαλης έδειξε κατά την παρουσία του στην Πάτρα ότι έχει επίγνωση του δύσκολου εγχειρήματος που ξεκίνησε. «Θέλουμε να συνεισφέρουμε στο να δημιουργηθεί και στον ελληνικό πολιτικό διάλογο μια πράσινη, σύγχρονη, ανταγωνιστική και επαρκής πολιτική δύναμη. Να φέρουμε αυτό που λείπει με προσήλωση στα επιστημονικά δεδομένα γύρω από κλιματική αλλαγή, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου» τόνισε αρχικά ο κ. Κόκκαλης.

Μιλώντας για το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου, ο ευρωβουλευτής της ομάδας των Πρασίνων χρησιμοποίησε ως επιχείρημα πειθούς το ότι περίπου το 75% των νόμων που ισχύουν στη χώρα ψηφίζονται πρώτα στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ επισήμανε επίσης: «Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει μεγάλη άνοδος ενός δογματικού-λαϊκιστικού κύματος που είναι και αντιευρωπαϊκό. Υπάρχει κίνδυνος να μας “δημιουργήσει” μια λιγότερη Ευρώπη. Η Ελλάδα εισπράττει περίπου 10 δις ευρώ από τον κοινωνικό προϋπολογισμό τον χρόνο. Αρα θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη για αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων, όπως είδαμε σε πανδημία και πόλεμο. Ιδίως οι νέοι πρέπει να σταθούν ως ανάχωμα».

Είναι γεγονός πως τα Πράσινα κόμματα έως σήμερα δεν είχαν πέραση στην Ελλάδα. Η άποψή του επί του θέματος είναι η εξής: «Η πολιτική εξαρτάται από τα ρίσκα. Πρέπει να βοηθάμε να αντιληφθεί ο κόσμος τι συμβαίνει. Στην Ελλάδα ο κόσμος έχει καταλάβει πόσο επισφαλείς είναι οι ζωές μας από ακραία φαινόμενα. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει στην Ελλάδα ένα κόμμα που να εκφράζει πολιτικά λύσεις που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Τα κόμματα που έχουμε σήμερα διανθίζουνε τον λόγο τους, αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν στο σύνολό τους τον τρόπο αντιμετώπισης. Αυτό είναι το ρίσκο και η πρόκληση. Εμείς ερχόμαστε για να μείνουμε και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα εδραίο σύγχρονο πράσινο κόμμα. Θέλουμε να συμμετέχουμε και στις εθνικές και τοπικές εκλογές της Ελλάδας. Οι Πράσινοι συμμετέχουν σε 7 κυβερνήσεις και πάνω από 500 τοπικές κυβερνήσεις πανευρωπαϊκά».

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι «hotspot κλιματικής κρίσης», γεγονός που επιβαρύνει την τσέπη και την Υγεία του Ελληνα. Στόχος του είναι να πείσει ότι ο «Κόσμος» μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις που εφαρμόζονται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, νιώθει αρκετά ανήσυχος. «Θα ξαναγίνουν φυσικές καταστροφές. Είναι σαν να βρισκόμαστε στην αμαξοστοιχία και πηγαίνουμε για τα Τέμπη. Οφείλουμε να αναδείξουμε πως είμαστε ανοχύρωτοι, όμως όχι με όρους διαμαρτυρίας, αλλά με προτάσεις διακυβέρνησης γύρω από αυτές τις ανάγκες».

Διαβάστε επίσης:

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ευρωεκλογές: Στα Καλάβρυτα στις 2 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Από την Αχαΐα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ o κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Σεισμός στον Κυπαρρισιακό Κόλπο: Κλειστά τα σχολεία στην Ηλεία, μικροζημιές στην Ζάκυνθο -Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική και 6η ΕΜΑΚ Πάτρας – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κολωνός: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης – Η απόφαση για τη μητέρα