Με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση «Εγώ κι Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» ΦΩΤΟ

Από το δίκτυο  σχολικών μονάδων στα Παλαιά Σφαγεία

επιτυχία

Πλημμύρισε από παιδικές φωνές χαράς, πλατιά χαμόγελα και ξεχωριστές στιγμές παιδικής δημιουργίας ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων το πρωί της Πέμπτης 23ης Μαϊου κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης του Δικτύου σχολικών μονάδων με τίτλο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», που διοργάνωσαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας με την υποστήριξη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Στο δίκτυο συμμετείχαν 714 μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και 60 εκπαιδευτικοί από συνολικά 25 Σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.

επιτυχία

επιτυχία

Συγκεκριμένα:

Στην κατάμεστη από παιδιά και ενήλικες κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων (αίθουσα Καρναβαλιού-Κ6) οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Νηπιαγωγεία: 1ο Ρίου, Ψαθόπυργου, Αγ. Βασιλείου, Κάτω Καστριτσίου, Αράξου, Σαγεΐκων, 2ο, 7ο, 22ο, 28ο, 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών και τα Δημοτικά Σχολεία: 5ο, 34ο, 35ο, 39ο, 43ο, 45ο, 47ο, 59ο Δημ. Σχ. Πατρών, 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, Αρσάκειο Δημ. Σχολείο, Πειραματικό Δημ. Σχολείο Πατρών, Δημ. Σχ. Κάτω Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Λεοντίου, Δημοτικό Σχολείο Λάππα, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, συναντήθηκαν στην τελική εκδήλωση παρουσιάζοντας μέσα από κατασκευές, θεατρικά και μουσικοκινητικά δρώμενα αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά. Κυρίαρχα θέματα και επίκεντρο της εκδήλωσης αποτέλεσαν η συνεργασία, η επικοινωνία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η διαχείριση των συγκρούσεων και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

επιτυχία επιτυχία

Χαιρετίζοντας εκ μέρους της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας η Πρόεδρος Ήρα Κουρή τόνισε τη λέξη δίκτυο που αναφέρεται στον τίτλο της εκδήλωσης και είναι συνώνυμο στο «Μαζί», σε αυτή την απαραίτητη συνθήκη της συνεργασίας που έφερε τα παιδιά κοντά και οδήγησε στη μεγάλη επιτυχία της δράσης όλης της χρονιάς αλλά και της τελικής εκδήλωσης, της μεγάλης αυτής γιορτής των παιδιών. Το Εγώ γίνεται Εμείς μέσα από το Μαζί και ευθύνεται για όλα τα σπουδαία που τα παιδιά μας προσφέρουν. Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους συντελεστές του δικτύου σχολικών μονάδων, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή των εργαζόμενων της Δομής Προώθησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων που προσφέρουν τα μέγιστα για τη λειτουργία και τις εκδηλώσεις του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων.

επιτυχία

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop