Με λαμπρότητα εόρτασε ο Πολιούχος της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων κορυφώθηκε την κύρια ημέρα της εορτής

Πολιούχος

Με λαμπρότητα και κάθε αρμόζουσα τιμή εόρτασε το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου ο Πολιούχος της Κάτω Αχαΐας Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, παρουσία Πολιτικών Αρχών και Εκπροσώπων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και Φορέων από την Αχαΐα.

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων κορυφώθηκε την κύρια ημέρα της εορτής, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής θ. Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Τιμοθέου Παπασταύρου, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια ακολούθησε, στο κέντρο της πόλης, πάνδημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, την οποία πλαισίωσε η Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς», ενώ τιμές απέδωσε Στρατιωτικό Άγημα της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου.

Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας η δύναμη της πίστης να καθοδηγεί την πορεία της ζωής όλων προς την κατεύθυνση της αγάπης, της προσφοράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αναπόσπαστες αρχές και αξίες της Ορθοδοξίας. Χρόνια πολλά με υγεία και κάθε καλό για τον τόπο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Παναγιώτης Αντωνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής και ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, από τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Πατρών Ταξίαρχος Γεώργιος Αλεξίου, ο Ανώτερος Διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου Σμήναρχος (Ι) Παντελής Μπεκιαρόπουλος, ο Υποπλοίαρχος Γεώργιος Δημητρίου, ο Ανθυποπλοίαρχος της Ναυτικής Διοίκησης Ιουνίου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, από την Αστυνομική Διεύθυνση, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνος Κακούσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Δυτικής Αχαΐας Αστυνόμος Β΄ Χρήστος Ψύχος και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Κωνσταντίνος Μπαλντάς.

Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

Τελετάρχης των ανωτέρων εκδηλώσεων ήταν ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ποιότητας Ζωής, Εκκλησιαστικών Θεμάτων και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλίας Καμπέρος. «Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας την 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου, τη Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς», η οποία πλαισίωσε την Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας, καθώς και το ΚΤΕΛ Αχαΐας για τη δωρεάν μεταφορά των Μουσικών από τα Λεχαινά στην Κάτω Αχαΐα», τόνισε ο κ. Καμπέρος.

Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Εορτασμός Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος