Με πρωτοβουλία της Σίας Αναγνωστοπούλου: 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού
Σχετικά με την πρόθεση της UNESCO να στείλει κλιμάκιο για την εποπτεία των εργασιών «ανάπλασης» στην Ακρόπολη.
Κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς την Yπουργό Πολιτισμού κατέθεσαν σήμερα 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Tομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την πρόθεση της UNESCO να στείλει κλιμάκιο για την εποπτεία των εργασιών «ανάπλασης» στην Ακρόπολη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών (31.3.2022), το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Centre) της UNESCO απαντώντας σε σχετικό ερώτημα διαπρεπών αρχαιολόγων, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για τις γνωστές κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Ακρόπολη. Η UNESCO προτίθεται να στείλει το επόμενο διάστημα κλιμάκιο για τη διενέργεια αυτοψίας στα έργα της Ακρόπολης. Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν τόσο από τις ίδιες τις παρεμβάσεις με τις ευλογίες της κ. Μενδώνη, όσο και από τη συστηματική της προσπάθεια να τις εμφανίσει ως σύμφωνες με τα όσα ορίζει η Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Το υπουργείο Πολιτισμού πορεύεται σε ολισθηρό δρόμο. Η επιλογή της πολιτικής του ηγεσίας να μην απαντήσει δημόσια στις αποκαλύψεις αυτές, επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της κ. Μενδώνη στις έννοιες της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να απαντήσει με επίσημο τρόπο και να κοινοποιήσει τα σχετικά έγγραφα που αφορούν αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το viral λάθος του καλοκαιριού: Μπορεί το καρπούζι να αντικαταστήσει το αντηλιακό;
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Η ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης της ΝΕΠ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΦΩΤΟ
Τελικά το καρπούζι παχαίνει ή κάνει για δίαιτα;
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Tα Καλάβρυτα γεμίζουν χρώμα με μουσική, χορό, παιχνίδια
Η αγαπημένη συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη
Ειρήνη δια χειρός Νίκου Καραθάνου
