Med Frigo: Ο επενδυτής και το «deal» με την πατρινή εταιρεία – Τι είπαν στην «Π» οι δύο πλευρές

Η EOS του Απόστολου Ταμβακάκη, μαζί με ένα άλλο γνωστό fund προχωρά στην εξαγορά της πατρινής Med Frigo. Τι είπαν στην «Π» οι δύο πλευρές.

Med Frigo: Ο επενδυτής και το «deal» με την πατρινή εταιρεία - Τι είπαν στην «Π» οι δύο πλευρές
Κοσμογονία συντελείται τους τελευταίους μήνες στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών και των logistics στην Ελλάδα, με εξαγορές μεγάλων επιχειρήσεων και επενδύσεις εκατ. ευρώ.

Μετά τις εξαγορές της Makios Logistics και της «Ορφεύς Βεινόγλου», χθες διέρρευσαν πληροφορίες για επικείμενη ή τετελεσμένη συμφωνία για την πατρινή εταιρεία Med Frigo με το επενδυτικό κεφάλαιο EOS του Απόστολου Ταμβακάκη να εμφανίζεται πίσω από αυτήν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία εξαγοράς (ολόκληρης ή ποσοστού) της Med Frigo φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και συγκεκριμένα σε αυτό του νομικού ελέγχου (due diligence), ωστόσο και από τις δύο πλευρές με τις οποίες επικοινώνησε η «Π», δεν δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις, αλλά δεν διαψεύστηκαν και οι διαπραγματεύσεις.

Med Frigo: Ο επενδυτής και το «deal» με την πατρινή εταιρεία - Τι είπαν στην «Π» οι δύο πλευρές

Γεώργιος Πούλιας και Σωτήρης Μπρακατσέλος

Ο μεν επιχειρηματίας Απόστολος Ταμβακάκης δεν διέψευσε αλλά ούτε επιβεβαίωσε τις χθεσινές πληροφορίες, καθώς είπε στην «Π» ότι «ακόμα δεν έχει κλείσει τίποτα», ενώ ο εμπορικός διευθυντής της Med Frigo Γιώργος Βασιλακόπουλος έκανε την εξής αινιγματική δήλωση: «Τελευταία έχουν γραφτεί και λεχθεί διάφορα γύρω από αυτό το θέμα. Είναι γεγονός, όπως άλλωστε και γνωστό, πως τα τελευταία 2-3 χρόνια γίνονται συζητήσεις με Ελληνες και ξένους επενδυτές, για συμμετοχή στο γκρουπ της Med Frigo. Αυτό όμως σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα απέχει όπως η μέρα με τη νύχτα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις διαβουλεύσεις περιλαμβάνεται και η θυγατρική εταιρεία της Med Frigo, η Cargo Med. Οι δυο εταιρείες που ιδρύθηκαν από τους Γεώργιο Πούλια και Σωτήρη Μπρακατσέλο, λειτουργούν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με ψυκτικούς θαλάμους σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη. Το 2021 είχαν κύκλο εργασιών περί τα 60 εκατ. ευρώ (40 εκατ. η Med Frigo και 18,2 εκατ. η CARGO MED). Διαθέτουν αρκετά φορτηγά ψυγεία, μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα ελεγχόμενης θερμοκρασίας, έχοντας σημαντική παρουσία στη διακίνηση προϊόντων από και προς την Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Από το 1991 η MED FRIGO είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της. Με πιστοποιημένα και τεκμηριωμένα συστήματα ποιότητας με κεντρική έδρα την Πάτρα και με υποκατάστημα στον Ασπρόπυργο Αττικής, διακινεί κατά μέσο όρο 250 έως 300 φορτηγά ψυγεία το μήνα, διανέμοντας προϊόντα θαλάσσης (φρέσκα & κατεψυγμένα) σε περισσότερα από 200 σημεία παράδοσης στην Ευρώπη.

Στη δεκαετία 2010-2019, η πατρινή εταιρεία δημιούργησε δύο νέα σύγχρονα κέντρα logistics, πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών της άνω του 75%, αύξησε τον στόλο των φορτηγών-ψυγείων κατά 160%, εκσυγχρονίστηκε και επένδυσε σε συστήματα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας στο διάστημα αυτό, συνολικά πάνω από 140 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Απ. Ταμβακάκης και το EOS Capital

Ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του EOS Capital Partners είναι ο Απόστολος Ταμβακάκης. Η EOS Capital Partners είναι διαχειρίστρια εταιρείας του EOS Hellenic Renaissance Fund, του μεγαλύτερου ελληνικού private equity fund.

Med Frigo: Ο επενδυτής και το «deal» με την πατρινή εταιρεία - Τι είπαν στην «Π» οι δύο πλευρές

Ο Απ. Ταμβακάκης στο RGC της Πελοποννήσου, τον Ιούλιο του 2020 είχε πει απο τότε ότι συζητούσε για να επενδύσει σε εταιρία από την Αχαϊα

Ο Απόστολος Ταμβακάκης έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ανεξάρτητος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, ενώ συμμετέχει ως μέλος και σε άλλα ΔΣ μεγάλων επιχειρήσεων.

To EOS Capital έχει επενδύσει σε μια ακόμα μεταφορική εταιρεία τη Seagull Group στον Πειραιά, στη Minerva, στην Hellenic Juices, στη Eurocatering, στην Agrifreda, στην Cosmos Sport, στην Αρχειοθήκη και στην Ombrela Security Industries.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments