Μεγάλος ντόρος για οφειλή… 1 λεπτού – Η περιπέτεια Πατρινής με την Εφορία

Είναι από τις περιπτώσεις που σε κάνουν να χαμογελάς, αφού σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τέτοιου είδους ραβασάκια σε κάνουν να κλαις.

Μεγάλος ντόρος για οφειλή… 1 λεπτού - Η περιπέτεια Πατρινής με την Εφορία

Δεν ήξερε με τι ποσό οφειλής είχε χρεωθεί συμπολίτισσα, όταν βρήκε σπίτι της τον φάκελο ειδοποίησης για βεβαίωση χρεών από το TAXISnet, αφού γνώριζε ότι δεν είχε κανένα χρέος στην εφορία. Ανοίγοντας με αρκετή αγωνία το «ραβασάκι», διαπίστωσε ότι την ειδοποιούσαν να τακτοποιήσει οφειλή ύψους 0,01 ευρώ, επισημαίνοντας της μάλιστα ότι μπορεί να το ρυθμίσει και με δόσεις.

Είναι από τις περιπτώσεις που σε κάνουν να χαμογελάς, αφού σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τέτοιου είδους ραβασάκια σε κάνουν να κλαις. Η εξήγηση βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της ηλεκτρονικής μηχανογράφησης, οι υπολογιστές της εφορίας εμφανίζουν ακόμα και τέτοια ποσά. Το θέμα είναι όπως αναρωτήθηκε και η συγκεκριμένη συμπολίτισσα, γιατί μπαίνουν στη διαδικασία αποστολής τέτοιων βεβαιώσεων, που στοιχίζουν πολύ περισσότερο. Το καλύτερο πάντως που είχε να κάνει είναι να πάει στον λογιστή της ή να πληρώσει μόνη της το 1 λεπτό μέσω διαδικτύου. Γιατί όπως είναι γνωστό εν μέσω πανδημίας δεν μπορείς εύκολα να έχεις πρόσβαση στις εφορίες, πόσο μάλλον να ταλαιπωρηθείς… για 1 λεπτό του ευρώ!

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ένας στους 10 οφειλέτες της εφορίας χρωστά από 0,01 έως 0,99 ευρώ! Μάλιστα μέχρι το 2020 συνολικά 370.000 φορολογούμενοι συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν καταγραφεί στο Taxis ως οφειλέτες του Δημοσίου επειδή δεν έχουν τακτοποιήσει υποχρεώσεις μικρότερες του 1 ευρώ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνηση «Πρόταση»: Υποδέχθηκε εκπροσώπους του Ομίλου Πατρών της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος
Πάτρα: Το εορταστικό ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου
Από τη NASA στις Σχολικές Αίθουσες των Αρσακείων Σχολείων
Αγρίνιο: Mια πόρτα οχήματος έστειλε ντελιβερά στο νοσοκομείο