Μενέντεζ κατά Τουρκίας για τα F-16

Παρέμβαση Ρόμπερτ Μενέντεζ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Μενέντεζ κατά Τουρκίας για τα F-16

O γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην Τουρκία, ενώπιον μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στον οποίο είπε ότι η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16.

Μετά την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία, επανεκκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, για την πώληση των F-16. Σε ανακοίνωση τους, μάλιστα παραδέχονται ότι η Ελλάδα πρόκειται να πάρει ανώτερα αεροσκάφη των δικών τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάιντεν ήδη έχει στείλει την πρόταση πώλησης των μαχητικών στο Κογκρέσο και αναμένει την έγκριση της. Από την άλλη, οι Τούρκοι έχουν πλέον διαπραγματευτεί με τον Μπλίνκεν προκειμένου να πάρουν τα μαχητικά, με αντάλλαγμα να άρουν το βέτο τους, στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Τουρκίας επαναλαμβάνοντας την προκλητική της στάση και τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι «δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16».

Μάλιστα τα λεγόμενα του Μενέντεζ αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς τα είπε, χωρίς να κατονομάζει την Τουρκία, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, τον οποίο ρώτησε πως θα χαρακτήριζε μία τέτοια χώρα, με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να απαντά «ένας προκλητικός σύμμαχος». Τότε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τόνισε «αυτή η χώρα είναι η Τουρκία. Μια χώρα που κάνει όλα αυτά τα πράγματα δεν αξίζει να λάβει τα F-16».

 

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ