Μεσολόγγι- Αδέσποτα: Εγκρίθηκε η πρόταση για κατασκευή καταφυγίου

image 624159

Πράσινο φως πήρε η πρόταση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συνολικού προϋπολογισμού 450.000.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που θα διαθέσει ποσό 372.000€ και εντάχθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Στέλιου Πέτσα σύμφωνα με την ΑΔΑ που αναρτήθηκε χτες στο Διαύγεια.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που είχε υποβληθεί προς ένταξη στις αρχές του 2020 από την δημοτική αρχή η οποία αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα το θέμα από την πρώτη στιγμή της θητείας της. Είναι ένα αίτημα που έρχεται να καλύψει μια ανάγκη πολλών ετών και να βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Η κατασκευή του καταφυγίου και η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον οποίο θα φιλοξενούνταιτα αδέσποτα ζώα εξυπηρετεί αφενός την ασφάλεια των πολιτών και αφετέρου την καλύτερη και ασφαλέστερη διαβίωση των ζώων υπό την εποπτεία και φροντίδα καταρτισμένου προσωπικού.

Σχολιάζοντας τη νέα ένταξη έργου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σε χρηματοδοτικά προγράμματα ο Κώστας Λύρος καταρχήν ευχαρίστησε το Υπουργείο Εσωτερικών και την πολιτική του ηγεσία με την οποία είχε πρόσφατη συνάντηση θέτοντας, μεταξύ άλλων, και αυτό το θέμα. «Για την Δημοτική μας Αρχή η αντιμετώπιση του θέματοςήταν ένα στοίχημα. Ήδη έχουμε δείξει δείγματα γραφής απαλλάσσοντας από ένα μεγάλο άγχος τους συνδημότες και εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για τα αδέσποτα ζώα μας. Πλέον τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα χάρη στην εγρήγορση και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το ζήτημα. Ευχαριστώ τέλος και τις υπηρεσίες του Δήμου μας για τον συντονισμό τους, που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

δημαρχειο
20210726 XARTHS
KAUSONAS
fotia avorani 5