Μεσολόγγι: Επιμνημόσυνη δέηση για τους στρατιώτες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και συναισθηματικά φορτισμένος που βρέθηκα σήμερα στο ιστορικό Καλπάκι και τιμήσαμε την Ημέρα της εθνικής Αντίστασης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λύρος.

Μεσολόγγι: Επιμνημόσυνη δέηση για τους στρατιώτες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων

Επιμνημόσυνη δέηση για τους στρατιώτες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έπεσαν τον Νοέμβριο του 1940 στην μάχη της Γκραμπάλας – θέση «Βίγλα» Καλπακίου τελέσθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών εκπροσώπων.

Εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Τιμήσαμε και φέτος τη μνήμη των Ελλήνων που έπεσαν για την πατρίδα και των Στρατιωτών του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Ι.Π Μεσολογγίου που έπεσαν ηρωικά στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και συναισθηματικά φορτισμένος που βρέθηκα σήμερα στο ιστορικό Καλπάκι και τιμήσαμε την Ημέρα της εθνικής Αντίστασης. Εδώ που η έννοια της αντίστασης μετουσιώθηκε σε αυτοθυσία και αυταπάρνησή των Ελλήνων έναντι των κατοχικών δυνάμεων με καθοριστικά αποτελέσματα για την έκβαση του πολέμου.

Σε ένδειξη σεβασμού προς όλους αυτούς, που με σθένος ψυχής αντιστάθηκαν στον κατακτητή, αλλά και με το αίσθημα της ευθύνης προς τις επόμενες γενιές, είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας καθώς και να συμβάλλουμε τα μέγιστα ώστε το μήνυμα της σημερινής ημέρας να συνεχίσει να εμπνέει τον ελληνικό λαό και να γίνεται η αφορμή για σύμπνοια και ομοψυχία”.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας, Πανεπιστημίου Πατρών και Πανεπιστημίου Λευκωσίας - «Οραμα ετών για το Αίγιο»
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Τι θα γίνει με τα Ειδικά Σχολεία στη Δυτική Αχαΐα και την Παράλληλη Στήριξη στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα;»
Πανεπιστήμιο Πατρών: Ακάλυπτοι από την Πολιτεία φοιτητές σε ψυχολογικά και «ειδικά» προβλήματα
Πάτρα - Επιτροπή Λοιμώξεων ΠΓΝΠ: Απομονώθηκε ο Candida Auris - Σε διαρκή ετοιμότητα