Μεσολόγγι: Επιστολή του Κώστα Λύρου προς τον Σπήλιο Λιβανό

«Επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, η οποία προφανώς μεταφράζεται σε άρνηση από την πλευρά του ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων», σημειώνει ο κ. Λύρος μεταξύ άλλων.

Μεσολόγγι: Επιστολή του Κώστα Λύρου προς τον Σπήλιο Λιβανό

Στο θέμα της διαχείριση των απορριμμάτων και στο ότι δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Όπως σημειώνει ο κ. Λύρος: «Επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, η οποία προφανώς μεταφράζεται σε άρνηση από την πλευρά του ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

Επισημαίνω ότι ο Υπουργός , κ. Κώστας Σκρέκας, με σχετική απόφαση, όρισε ως αποδέκτη 3.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης ∆ιαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, πλην όμως δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφά μας. Θεωρώ πως συμφωνείτε ότι η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι υποχρεωτική και όχι κατ’ επιλογή.

Εν προκειμένω, με βάση την διαμορφωθείσα κατάσταση, θεωρώ και πιστεύω ότι σας βρίσκει σύμφωνο, ότι είναι ώρα όλοι, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας για ένα θέμα άμεσα συνυφασμένο με την δημόσια υγεία.

Με την ιδιότητα λοιπόν του Υπουργού και έχοντας μάλιστα καταγωγή από την Ι.Π. Μεσολογγίου σας ζήτω να ενεργήσετε, ώστε αφ´ ενός να προστατέψετε το κύρος της απόφασης του συναδέλφου σας, Υπουργού κ. Σκρέκα, αφ’  ετέρου δε να στηρίξετε το Δήμο μας στις επανειλημμένες προσπάθειες του».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιγιαλεία: Δημοτικό υπάλληλο με εξειδίκευση στην Πολιτική Προστασία τον έκαναν υπεύθυνο νεκροταφείων
Καλάβρυτα: Νέα rapid test την Παρασκευή στο νοσοκομείο
Πάτρα - Επιδόματα: Κινδυνεύουν 500 να μείνουν χωρίς χρήματα! - Ώρες αγωνίας για εκατοντάδες νοικοκυριά
Η κρουαζιέρα το 2021 δεν ενίσχυσε την Ηλεία

ΧΡΗΣΙΜΑ