Μεσολόγγι: Παρεμβάσεις σε σχολικές υποδομές

Παρεμβάσεις σε κτίρια που στεγάζουν προσχολική και σχολική δραστηριότητα προχωρά ο Δήμος Μεσολογγίου στο πλαίσιο συντήρησης κι αποκατάστασης των σημαντικών φθορών που έχουν διαπιστωθεί.

sxoleia

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε κτίρια που στεγάζουν προσχολική και σχολική δραστηριότητα ο δήμος Μεσολογγίου και προχωρά, ειδικότερα, στο πρόγραμμα συντήρησης κι αποκατάστασης των σημαντικών φθορών που έχουν διαπιστωθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Παράλληλα, πραγματοποιεί επεμβάσεις στα κτίρια όπου στεγάζονται παιδικοί σταθμοί σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων συντήρησης, μόνωσης, πρόσβασης και ασφάλειας ήταν άμεση και για τον λόγο αυτό προχώρησαν ταχύτατα οι διαδικασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων παιδικών σταθμών μέσα από το έργο «Επεμβάσεις βελτίωσης παιδικών σταθμών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου», αρχικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Οι παιδικοί σταθμοί όπου γίνονται οι παρεμβάσεις είναι οι Β’ και Γ’ Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Νεοχωρίου, Σταμνάς, Ευηνοχωρίου, Κατοχής, και Γουριάς. Για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, χαρακτήρισε «βασική προτεραιότητα την αισθητική και λειτουργική βελτίωση υποδομών των παιδικών σταθμών».

Παράλληλα, όσον αφορά το έργο της συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μεσολογγίου με προϋπολογισμό 110.000 ευρώ, οι παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί αφορούν κυρίως υγρομόνωση και στεγανότητα των αιθουσών διδασκαλίας, καθώς και λοιπών συνοδευτικών χώρων που φιλοξενούν μαθητικές δραστηριότητες. Οι εργασίες συντήρησης υλοποιούνται σε τουλάχιστον δέκα σχολικές μονάδες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 Αντιγραφή
received 4355000644586265
IMG 1327
20210920 ΑΙΤΩΛΙΚΟ 1