Μέτωπο για το νερό από τον Δήμο Πατρέων – Κινητοποιήσεις τη Δευτέρα με εργαζόμενους
«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση, λέει η δημοτική αρχή – Κινητοποιήσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση» λέει ο Δήμος
Σε κινητοποιήσεις περνάει ο δήμος Πατρέων ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την υπαγωγή των παρόχων υπηρεσιών ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων στην αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή.
Ο Δήμος Πατρέων, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές παραάξεις, καταγγέλουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί δια της πλαγίας, την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και για τον λόγο αυτό, αύριο στις 11:30 το πρωϊ, την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, διοργανώνεται κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πατρέων αναφέρει ότι η «μετά την “απελευθέρωση” και την εμπορευματοποίηση των μεταφορών -με τα τραγικά αποτελέσματα που ζήσαμε-, καθώς και πολλών άλλων τομέων, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στους επενδυτές και τη διαχείριση του νερού και των αστικών αποβλήτων.
Το νομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή, αποτελεί ενσωμάτωση άλλης μια αντιλαϊκής οδηγίας της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία και η ψήφισή του αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι οποίοι φυσικά θα κατευθυνθούν επίσης σε επενδυτές – μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό και το δρόμο της ιδιωτικοποίησης του νερού τον άνοιγαν με τη σειρά όλες οι Κυβερνήσεις, με τη ΝΔ να βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην είσοδο των εταιρειών στο κερδοφόρο αυτό πεδίο».
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας τονίζει ότι αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί. Ειδικά από τον πατραϊκό λαό που έχει παλέψει και έχει καταφέρει να μην φορτωθεί στους δημότες το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, τη στιγμή που στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ ήδη κατέχουν μεγάλο ποσοστό το ΤΑΙΠΕΔ, διάφορες επιχειρήσεις και πολυεθνικές, με εκατομμύρια κατοίκους να πληρώνουν υπέρογκα τιμολόγια.
Ο δήμος τονίζει ότι το νερό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και να φτάνει στο λαό φθηνό, ελεγμένο και ποιοτικό. Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία έργα υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος με κρατική χρηματοδότηση. Να εγκριθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ΔΕΥΑ και να καλυφθούν τα κενά, που αυτή τη στιγμή ειδικά στη ΔΕΥΑΠ φτάνουν τις 214 θέσεις.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ στα ΑΤΜ
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε USB 3.0 και παλαιότερες θύρες;
Χριστίνα Ορφανίδου: Ταυτοποιήθηκαν ανώνυμοι λογαριασμοί που διακινούσαν υλικό revenge porn
Γιατί σέρνεται το internet σου; Ο σίγουρος τρόπος να βρεις ποιος σου κλέβει Wi-Fi
Google Pixel 11: Έρχεται τον Αύγουστο με εκπλήξεις, νέα χρώματα και… τσιμπημένες τιμές!
Ακυρώνεται η παράσταση «Εγώ θα σας το πω!»
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε φοιτητές από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ΦΩΤΟ
