Μεξικό: Βρέθηκαν άλλα εννιά πτώματα στην πόλη Μορέλος

Κορυφώνεται η βία στο Μεξικό, ενώ βρέθηκαν άλλα εννιά πτώματα στην πόλη Μορέλος

Μεξικό

Ακόμα εννέα πτώματα βρέθηκαν  σε περιοχή του Μεξικό που πλήττεται από το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στην χώρα.

Προχθές εντοπίστηκαν άλλοι εννιά σοροί σε γειτονική πόλη όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η πολιτεία Σακατέκας, στο κεντρικό-βόρειο Μεξικό, είναι αντιμέτωπη με κλιμάκωση της βίας μετά την πρόσφατη σύλληψη φερόμενων ως κακοποιών.

Σε ανακοίνωσή της, η εισαγγελία της Σακατέκας ανέφερε πως βρέθηκαν «εννιά πτώματα», που ανήκαν όλα «σε άρρενες», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όσο για τα πτώματα που βρέθηκαν προχθές Τρίτη, η ίδια πηγή ανέφερε πως «πέντε θύματα ταυτοποιήθηκαν και (οι σοροί τους) παραδόθηκαν στις οικογένειες».

Ο τομέας όπου βρίσκονται η Μορέλος και η Φρεσνίγιο αποτελεί μέρος οδού διακίνησης ναρκωτικών, για τον έλεγχο της οποίας συγκρούονται δυο από τις πιο αιμοδιψείς συμμορίες στο Μεξικό, το καρτέλ Σιναλόα και το Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, σύμφωνα με τις αρχές.

Το σαββατοκύριακο, συμμορίες απέκλεισαν δρόμους και πυρπόλησαν οχήματα σε αντίποινα για τις συλλήψεις 13 φερόμενων ως κακοποιών στη Φρεσνίγιο.

Στο Μεξικό των περίπου 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν διαπραχθεί κατά τους επίσημους αριθμούς πάνω από 450.000 δολοφονίες αφότου κηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2006 από τον συντηρητικό τότε πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό για να παταχθούν τα καρτέλ. Άλλοι περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος.

Πηγή: ΑΠΕ