Μία «άλλη» Αχαΐα στα μάτια του Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προβίβασε…στο ίδιο «ύψος» την Πάτρα με τη Θεσσαλονίκη.

 

Ειδήσεις Πάτρα

Δύο πρώτα, βασικά, συμπεράσματα προκύπτουν από την διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού την Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα.

Κατά πρώτον, δύναται και δικαιούται η Δυτική Ελλάδα, με άξονα την πόλη, να ευελπισθεί ότι εκτελεσθέντα, υπό εκτέλεση και δρομολογημένα έργα εγγυώνται την αναπτυξιακή αναβάθμιση της περιοχής.

Κατά δεύτερον, προεξοφλώντας την επάρκεια και ορθότητα του φιλόδοξου κυβερνητικού σχεδίου του, φρόντισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φέρει την αχαϊκή πρωτεύουσα σε ισότιμη θέση με τη συμπρωτεύουσα της χώρας.

Η Πάτρα δεν διοργανώνει, βέβαια, Διεθνή Εκθεση, ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε – με όρους ΔΕΘ – την περιοδεία του, όπου ξεδίπλωσε πλέγμα 80 και πλέον παρεμβάσεων και έργων, όπου εύκολα κατάλαβε κάποιος ότι, οι δεσμεύσεις του επ’ αυτών ήταν απόρροια σοβαρής σχεδίασης.

Ολα «επικυρώθηκαν» με την συνέντευξη Τύπου – στα πρότυπα της ΔΕΘ -.
Εν κατακλείδι, έφερε ο Κ. Μητσοτάκης την Πάτρα στο ίδιο ύψος με την Θεσσαλονίκη και εμφατικά, επικαιροποίησε τον ρόλο της ως πρωτεύουσα της ΝΔ Ελλάδας. Το κρατάμε… αυτό!

ΤΟ «ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ» ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Στο μεταξύ, έκανε κάτι το «ασυνήθιστο», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός. Εκτός κειμένου, σχολίασε τα αυτοκόλλητα που είχαν μοιρασθεί σε παριστάμενους και ανέγραφαν: «Το είπαμε – το κάναμε», δείγμα κυβερνητικής αξιοπιστίας, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα, όπως λένε στην ΝΔ.

Και δύο τελευταίες επισημάνσεις, που έχουν τη σημασία τους.

Η πρώτη: Τρεις φορές απευθύνθηκε με οικειότητα στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και κατέδειξε πως υπάρχει «χημεία» , μεταξύ τους, που παραπέμπει σε αγαστή συνεργασία.

Η δεύτερη: Το βράδυ δείπνησε στον Ιστιοπλοϊκό με τον αχαιό διευθυντή του γραφείου του στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη και για να μην υπάρχουν «ευνοούμενοι» και δυσαρεστημένοι, ουδείς άλλος παρακάθησε στο τραπέζι.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments