Μια… διαφορετική «πρωτιά» για την Ελλάδα από μαθητές στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου με την ομάδα του Citree, κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 112 συμμετοχές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας, στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη που διοργάνωσε το Envolve Entrepreneurship.

Μια... διαφορετική «πρωτιά» για την Ελλάδα από μαθητές στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου με την ομάδα του Citree, κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 112 συμμετοχές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας, στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη που διοργάνωσε το Envolve Entrepreneurship.

Η ιδέα του σχολείου, το Citree, είναι μια πρωτοπόρα εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης και ηλεκτρονικών συσκευών μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

http://https://youtu.be/Wu9mekvpUnQ?t=10

O καινοτόμος σταθμός φόρτισης μοιάζει με φουτουριστικό πλατύφυλλο δέντρο που συλλέγει ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων και έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα χάρη στα υλικά κατασκευής του.

Μία ομάδα, ένας στόχος

Στόχος του Citree είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από μη ανανεώσιμες πηγές, η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου και, μακροπρόθεσμα, η επένδυση στην έρευνα και η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων μεγάλης απόδοσης.

Οι μαθητές του σχολείου δημιούργησαν ομάδα, διαχώρισαν με σαφήνεια τους ρόλους τους και συνεργάστηκαν για την έρευνα, την ανάπτυξη και, τελικά, την υλοποίηση της ιδέας, κατασκευάζοντας το υπό κλίμακα πρωτότυπό της.

Η κατασκευή του πρωτοτύπου έγινε με τη χρήση 3D printing και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού ο οποίος παράγει την απαιτούμενη ενέργεια.

Η μαθητική ομάδα δεν αρκέστηκε στη σύλληψη και την υλοποίηση της ιδέας, αλλά προχώρησε στη σύνταξη Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan) το οποίο καθιστά την ιδέα, πέρα από βιώσιμη και ωφέλιμη, επικερδή.

Ο ρόλος των δασκάλων

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Γενικού Λυκείου Ζωγράφου βρίσκονταν στο πλάι των μαθητριών και των μαθητών της ομάδας σε κάθε βήμα της διαδικασίας, προσφέροντας πολύτιμη στήριξη και βοήθεια.

Η ομάδα του Citree παρουσίασε την ιδέα και την εφαρμογή της ενώπιον κριτικής επιτροπής, κερδίζοντας, εκτός από την πρώτη θέση, τους επαίνους τόσο για τον καινοτόμο όσο και για τον έμπρακτα βιώσιμο χαρακτήρα της ιδέας και της εφαρμογής της σε πραγματικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρθολομαίος: «Δεν ήθελα να αποτελέσει αυτή την τραγική εξαίρεση η Εκκλησία της Ρωσίας και ο αδελφός Πατριάρχης Κύριλλος»
9 στους 10 Έλληνες θεωρούν τους άλλους κακούς οδηγούς!
Καιρός: Έντονο το φαινόμενο ομίχλης σε πολλές περιοχές της χώρας  – Η πρόγνωση 
Σχολεία: Ξεκινά η υποβολή προσφορών για εξοπλισμό ρομποτικής