Μια πρώτη αποτίμηση

Ο Γιάννης Σ. Μεντζελόπουλος είναι δικηγόρος-τ. νομαρχιακός σύμβουλος-στέλεχος ΝΔ Αιγιάλειας-πρ. μέλος ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας.

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, με μεγάλο… νικητή τη μεγάλη «παρέα» της παραλίας και του καναπέ! «Δεύτερος» νικητής, αλλά πρωταθλήτρια -αφού είναι πρώτη και με διαφορά νταμπλ σκορ- η ΝΔ.

Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα διορθωτικής αλλαγής πορείας, χωρίς ν’ εγκαταλείπουν το σκάφος.

Χαμένος, πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο νεόκοπος αρχηγός του στην «παρθενική» του εκλογική μάχη. Αν η ΝΔ είχε στόχο το 33%, αυτός είχε το 20% κι ούτε 15% δεν έπιασε. Στάσιμο το ΠΑΣΟΚ! Σε καλά ποσοστά οι κάτω των τριών μεγάλων και μικρομέγαλων (άνω του 10%).

Οι ευρωεκλογές, ανέκαθεν, ευνοούν τους μικρούς, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να πέσουν -κι αυτοί- στην παγίδα του «μικρομεγαλισμού», εννοώ κυρίως «Ελληνική Λύση» και ΚΚΕ.

Η «ΝΙΚΗ» είχε αέρα στα πανιά της, από μεγάλη μερίδα του κλήρου, αλλά κι «εύπιστων» Χριστιανών συντελούντος όμως στην συγκυρία αυτή και του… πολυθρύλητου «γάμου».

Η «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ» εξέφρασε ένα «ξενοφοβικό» κομμάτι της κοινωνίας, με καλά ποσοστά παντού (π.χ. Κυκλάδες), όπου ζουν πολλοί μετανάστες ή έφταναν πολλοί λαθρομετανάστες!

Το κυρίαρχο συμπέρασμα, εν κατακλείδι, είναι πως η ΝΔ έχει 3 χρόνια μπροστά της για να (ξανα)κερδίσει αυτούς, που τώρα δεν ψήφισαν ή δεν την ψήφισαν.

Οσο για τους εκλεγέντες ευρωβουλευτές, κάποιοι είναι έμπειροι ή φαίνονται ικανοί, αλλά δυστυχώς δεν έλειψαν και πάλι περιπτώσεις, που σε Στρασβούργο ή

Βρυξέλλες, θα έπρεπε να πηγαίνουν μόνο ως επισκέπτες!

Υ.Γ. Κύριοι δημοσκόποι, μην ξαναβγάλετε «εκτίμηση ψήφου», γιατί πάλι πέσατε έξω: Ούτε 33% η ΝΔ, ούτε 18% και άνω ο ΣΤΡΙΖΑ.