Μιχαηλίδου: Προς απόλυση οι υπάλληλοι δομών που αρνούνται εμβολιασμό
Ξεκάθαρη ήταν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με το μέλλον όσων εργάζονται σε δομές και δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.
Με φόντο τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι «Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.
Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…». Η υφυπουργός Εργασίας αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.
«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται».
Δείτε το βίντεο:
Όσον αφορά στις κατασκηνώσεις και στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν: «Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξει η λειτουργία τους και μέσα στον Αύγουστο», είπε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Ο Καλαβρυτινός παίκτης της Patras Stratego Team Δημήτρης Κοσμόπουλος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Κρήνη πλημμύρισε παραμύθια και χρώματα στην έναρξη του φεστιβάλ αφήγησης ΦΩΤΟ
Μικρές κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα: Πότε είναι αθώες;
Mουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στα Βαλιμίτικα ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
