Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην «Π»: «Μαζί για αυτοδύναμη ΝΔ!»

Ο πρώην υπουργός έρχεται στα μέρη μας και στέλνει μήνυμα, μέσω της «Π», σε όλους τους Αχαιούς για συνεργασία, συναίνεση και συστράτευση

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην «Π»: «Μαζί για αυτοδύναμη ΝΔ!»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έρχεται σήμερα στην Αχαΐα, στέλνοντας μήνυμα συστράτευσης σε όλους τους Αχαιούς με στόχο την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Σύμφωνα με το κάλεσμα του πρώην υπουργού, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει οικονομική ανάπτυξη, σταθερότητα, ομαλότητα και ασφάλεια σε όλους τους Ελληνες.

– Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επαναλάβει την επίδοση της 21ης Μαΐου και θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση;
Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ελληνικός λαός ήταν σαφής. Επιβράβευσε την πολιτική που εφάρμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2019 και μετά. Ταυτόχρονα, ζήτησε να συνεχίσει η πρόοδος που σημειώνει η χώρα έκτοτε κι απέρριψε τα ασαφή κυβερνητικά προγράμματα της αντιπολίτευσης που θα οδηγούσαν τη χώρα πίσω, σε περιόδους αστάθειας και οικονομικής ανασφάλειας. Το διακύβευμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου παραμένει το ίδιο. Είτε θα συνεχίσουμε μπροστά, στον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και της ευημερίας, με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε κινδυνεύουμε να γυρίσουμε πίσω.

– Πού οφείλεται το εντυπωσιακό ποσοστό στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και το +20% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός βίωσε τα θετικά αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ανάταξη της οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τα πρώτα βήματα στην ανασυγκρότηση του κράτους.
Είδε τα αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός ξεκάθαρου σχεδίου για το μέλλον της χώρας. Ενα σχέδιο να φύγει η χώρα από τη δεκαετή οικονομική στασιμότητα, να θεραπευτούν οι πληγές που προκάλεσε η κρίση στην κοινωνία, και να καλυφθεί η απόσταση με την Ευρώπη. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν να αναπαράγουν μια εικόνα δυστοπίας για τη χώρα με προτάσεις επικίνδυνες για την οικονομία. Προτάσεις που επαναφέρουν μνήμες της περιόδου της οικονομικής κρίσης. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ελληνικός λαός έκανε σαφές ότι θέλει να συνεχίσει η Ελλάδα στον δρόμο που την έβγαλε από τη στασιμότητα της δεκαετούς κρίσης και τη πήγε μπροστά.

– Πόσο ψηλά ανεβαίνει, ενόψει 25ης Ιουνίου, ο πήχης από πλευράς ποσοστού και εδρών;
Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στην αυτοδυναμία και είναι πεπεισμένη ότι θα την αποκτήσει. Η προηγούμενη τετραετία έδειξε ότι μόνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την απαραίτητη πολιτική ασφάλεια και σταθερότητα για την οικονομική ανάπτυξη και την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Η επιτυχής αντιμετώπιση των πολλαπλών εξωγενών κρίσεων που βίωσε η χώρα από το 2019 και μετά, ήταν αυτό που της επέτρεψε να σημειώσει τη πρόοδο που βιώνουμε σήμερα.

– Μετά από πολλά χρόνια, η Αχαΐα, αλλά και ο Δήμος της Πάτρας βάφτηκαν «γαλάζιοι». Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η επίδοση; Μπορεί να επαναληφθεί;
Δεν είναι μόνο η Αχαΐα που βάφτηκε γαλάζια, αλλά κι άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα η Κρήτη και η Δυτική Αθήνα. Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια πολιτική πραγματικά εθνική, που ξεπερνά τα κομματικά πλαίσια και αφορά το σύνολο της χώρας και όλες τις κοινωνικές ομάδες. Η προηγούμενη τετραετία έπεισε ακόμα μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού ότι μόνο μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις που θα κατοχυρώσουν οριστικά την αλλαγή σελίδας για τη χώρα, με μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης, καλύτερο κράτος, ενισχυμένη εθνική ασφάλεια.

– Ποιο μήνυμα στέλνετε στους αχαιούς ψηφοφόρους άλλων κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου;
Η εμπειρία μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι κυβερνήσεις που έκαναν τις πιο πολλές μεταρρυθμίσεις ήταν εκείνες ενός κόμματος που επιδίωξε ευρύτερες συναινέσεις, χωρίς κομματικές παρωπίδες. Οπως το ΠΑΣΟΚ μετά το 1985, όπως και η ΝΔ σήμερα. Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μέλλον της χώρας είναι ξεκάθαρος. Να συνεχίσει και να κατοχυρώσει την στροφή που σημειώθηκε το 2019, με οικονομική ανάπτυξη, σύγχρονο ψηφιακό κράτος, κοινωνικές παροχές, ενισχυμένη εθνική ασφάλεια και ρόλο στο διεθνές περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου. Συνοπτικά, να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και είναι ένας στόχος εθνικός, που υπερβαίνει τα κομματικά πλαίσια. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία λοιπόν, για οικονομική ανάπτυξη, σταθερότητα, ομαλότητα, ασφάλεια σε όλα τα εθνικά και κοινωνικά πεδία με συναινέσεις χωρίς κομματικές παρωπίδες. Αυτό είναι το μήνυμά μου στους Αχαιούς.

– Θα δούμε τα επόμενα χρόνια να ολοκληρώνονται τα μεγάλα έργα (αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου, τρένο) στην περιοχή μας;
Κατ’ αρχάς, σας ομολογώ ότι αισθάνομαι περήφανος που επί των ημερών μου επανεκκίνησαν οι εργασίες στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα και έτσι σήμερα η βόρεια Πελοπόννησος διαθέτει ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Θυμάμαι τις αμέτρητες φορές που επισκέφθηκα τις εργασίες, καθώς και του απέναντι τμήματος Αντίρριο-Ιωάννινα. Με πολύ κόπο και μεγάλες προσπάθειες κατασκευάστηκε η σήραγγα της Κλόκοβας και τώρα το ταξίδι στην Ηπειρο είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία. Το ίδιο αισθάνομαι και για τα έργα του σιδηροδρόμου. Δυστυχώς, το τμήμα Πάτρα-Πύργος που δημοπράτησα τον Οκτώβριο του 2014 έμεινε ανεκτέλεστο, όταν η επόμενη κυβέρνηση έσπασε το έργο σε 8 τμήματα και τελικά ναυάγησε η κατασκευή του. Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος και η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του σιδηροδρόμου μέχρι την Πάτρα αποτελούν εμβληματικά έργα της αναπτυξιακής μας προσπάθειας. Για χρόνια η υλοποίησή τους καθυστερούσε, σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Σήμερα, και τα δύο έργα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και θα ολοκληρωθούν σύντομα. Ειδικά όσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο, η υλοποίησή του αποτέλεσε βασική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας το καλοκαίρι του 2019. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές του 2025, κλείνοντας μια εκκρεμότητα ετών για την Αχαΐα, την Ηλεία και συνολικά την Πελοπόννησο».

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ