Μιχάλης Γιαννακός, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στην «Π»: Τραγική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας

Τι διάγνωση να γίνει, εάν δεν μπορείς να κάνεις μια εξέταση αίματος, λέει ο κ. Γιαννακός στην «Π»

Μιχάλης Γιαννακός, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στην «Π»: Τραγική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας

Για ανυπέρβλητα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός κατά την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στο νομό και εξήρε τις ηρωικές, όπως χαρακτήρισε, προσπάθειες των λιγοστών εργαζομένων που προσπαθούν χωρίς μέσα και εξοπλισμό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας.

«Πρέπει να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη γιατί θεωρούμε ότι αρχικά θα ήταν πολύ καλύτερα τα αποτελέσματα της πανδημίας. Πολλοί ασθενείς δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε έγκαιρα σε ένα γιατρό ή σε μία υγειονομική μονάδα προκειμένου να τους κατευθύνει για το πότε θα πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο ή να τους δώσει μία θεραπεία κ.α» ανέφερε αρχικά ο κ. Γιαννακός.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, υπάρχουν και ασθενείς άλλων παθήσεων που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με ασφάλεια στις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Μονάδες.

Στην Αιτωλοακαρνανία, συγκεκριμένα, σε πολλά Κέντρα Υγείας διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε μία γενική αίματος, ούτε ακτινογραφία, στο Θέρμο δεν υπάρχουν οδηγοί και υπήρξε και σχετικό συμβάν πριν από 1,5 μήνα με το τροχαίο δυστύχημα με ποδηλάτη που έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο. «Τι διάγνωση να γίνει μετά;» διερωτάται ο κ. Γιαννακός.

Εθιξε και το ζήτημα με τις κατεστραμμένες πλάκες αμιάντου σε πολλά κτίρια των Κέντρων Υγείας. «Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πλάκες κατεστραμμένες αμιάντου στα Κ.Υ., μόνο σε αυτό της Ναυπάκτου έχει αλλάξει. Τα κτίρια είναι σε κακή κατάσταση, στο Αιτωλικό υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ο διοικητής της ΥΠΕ κάνει φιλότιμες προσπάθειες και όταν υπήρχαν χρήματα άλλαξε τον αμίαντο από τα πλακάκια στο Κ.Υ. Ναυπάκτου, αλλά τώρα δεν υπάρχει προϋπολογισμός» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ .

Και κατέληξε λέγοντας ότι «όλο το ζήτημα είναι μία κεντρική πολιτική κατεύθυνση και ζητάμε να ενισχυθεί το σύστημα, αλλά η κυβέρνηση μάλλον θέλει να το ιδιωτικοποιήσει».

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments