Μιχάλης Τσαϊρέλης: «Πιστέψαμε στον εαυτό μας και τα καταφέραμε»

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ενσωματώθηκε στις προπονήσεις του Προμηθέα, ενώ μίλησε στο WEB RADIO της ΕΟΚ για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ.

μπάσκετ Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης

Ο διεθνής φόργουορντ, Μιχάλης Τσαϊρέλης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Αθηνά Πατρινού και τον Γιώργο Βαλαβάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την ήττα απ’ τη Λετονία: «Η εμφάνιση ήταν που μάς προβλημάτισε θα έλεγα. Απ’ την άλλη, μαζευτήκαμε 12 άτομα, οι 7-8 παίζαμε πρώτη φορά μεταξύ μας και όταν έχεις 2 μέρες να προετοιμαστείς, ίσα ίσα να μάθεις τα παιχνίδια, τα plays είναι πολύ δύσκολη διαδικασία. Το πιο στενάχωρο για ‘μένα ήταν ότι ήρθε αυτή η ήττα στην Ελλάδα, μπροστά σε τόσο κόσμο, σ’ ένα γεμάτο γήπεδο».

Για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο: «Μια αμηχανία σίγουρα υπήρχε, παρ’ όλα αυτά πιστεύαμε σε ‘μας. Περιμέναμε και τα παιδιά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, χωρίς να ξέραμε βέβαια ποιοι ακριβώς θα έρθουν. Περισσότερο με τα λόγια προσπαθήσαμε να ‘ρθουμε κοντά μεταξύ μας, να δούμε τι θέλει ο ένας, πώς τού αρέσει να παίζει για να υπάρχουν κάποια πράγματα στη μεταξύ μας συνεννόηση. Πιο πολύ προσπαθήσαμε να συζητήσουμε μεταξύ μας ώστε να βρούμε κάποιες λύσεις μέσα στο παρκέ, άσχετα μ’ αυτά που θα μάς έδειχνε ο κόουτς, δηλαδή τα συστήματα, οι αυτοματισμοί και τα λοιπά».

Για το αν σκέφτεται αν θα είμαι στο ρόστερ της Εθνικής στο Παγκόσμιο: «Είναι τιμή και χαρά να βρισκόμαστε στην Εθνική, αυτό είναι αυτονόητο. Φαίνεται ότι υπάρχει θέληση και αυτό είναι το θετικό. Από ‘κει και πέρα, είναι και στο χαρακτήρα του κάθε παιδιού. Καλώς ή κακώς η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή έχει τα θετικά και τ’ αρνητικά, το θέμα είναι πώς τα βάζουμε στην καθημερινότητά μας και πώς τ’ αντιλαμβανόμαστε. Αφού έχουμε μπει σ’ αυτήν τη διαδικασία θα πρέπει να «χορέψουμε», οπότε όποτε μάς καλούν θα πρέπει να ‘μαστε εκεί πέρα. Δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε το παραπέρα, μόνο το τώρα. Τώρα μάς δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, ώστε να παίξουν όποια παιδιά παίξουν στο Παγκόσμιο, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έτσι είμαι σαν χαρακτήρας και δε σκέφτομαι το αν θα είμαι ή όχι στο ρόστερ της Εθνικής το 2023, εγώ σκέφτομαι το τώρα, ότι μού δόθηκε αυτή η αποστολή, τα καταφέραμε μαζί με τα άλλα παιδιά και είμαι ευχαριστημένος».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ