“ΜΗΔΕΙΑ” – Εκπληκτίκη η “Μποστική” παρωδία στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών ΦΩΤΟ

Ξεχωριστές ερμηνείες από τον Γιάννη Καλατζόπουλο σαν Οιδίπους και την αριστοφανική τροφό του Γεράσιμου Σκαφίδα. Ευρυματική η Μήδεια του Μάκη Παπαδημητρίου που από την στιγμή που εμφανίστηκε στην σκηνή κέρδισε το χειροκρότημα χαρίζοντας άφθονο γέλιο και πολύ ωραίες στιγμές στους θεατές, ενώ άρεσαν πολύ και οι υπόλοιποι ηθοποιοί Γιάννης Δρακόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Άννα Φιλιππάκη

Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων παρουσίασε στα πλαίσια του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας 2021 και στον φυσικό του χώρο το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών από την Μυθωδία και την People Entertainment Group την “ΜΗΔΕΙΑ”, μια «Μποστική» παρωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, με τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας να ενσαρκώνει ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Άννα Φιλιπάκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, και τον Γιάννη Μαθέ στη μουσική διδασκαλία / ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.

Η παράσταση, με τη σύγχρονη ματιά́ που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του θιάσου, μετέδωσε τον σπουδαίο σατιρικό́ λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Εξαιρετικά τα κοστούμια της Χριστίνας Πανοπούλου με βάση κάποιες παραδοσιακές φορεσιές εμπλουτισμένες με σύγχρονα στοιχεία, αναδρομή στην διαφορετικότητα των εποχών που πέρασε η χώρα μας.

Ευφυής σκηνοθεσία από τον Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος ερμηνεύοντας τον Ιάσωνα προκάλεσε το άφθονο γέλιο με την παρουσία του και την επιτηδευμένη αδεξιότητα του.

Μια παράσταση με τους ηχους των τραγουδιών της Monica με την συμμετοχή στην ζωντανή εκτέλεση όλων των μουσικών θεμάτων από τον εξαιρετικό πιανίστα ηθοποιό Γιάννη Μαθέ.

Ξεχωριστές ερμηνείες από τον Γιάννη Καλατζόπουλο σαν Οιδίπους και την αριστοφανική τροφό του Γεράσιμου Σκαφίδα. Ευρυματική η Μήδεια του Μάκη Παπαδημητρίου που από την στιγμή που εμφανίστηκε στην σκηνή κέρδισε το χειροκρότημα χαρίζοντας άφθονο γέλιο και πολύ ωραίες στιγμές στους θεατές, ενώ άρεσαν πολύ και οι υπόλοιποι ηθοποιοί Γιάννης Δρακόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Άννα Φιλιππάκη.

Συγκίνηση προκάλεσε το τέλος της παράστασης η αναφορά του Νικορέστη Χανιωτάκη, στον πρόσφατα χαμένο Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, οποίος είπε “Ο Κώστας ηταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίον είπα για την παράσταση, ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή, τα τελευταία χρόνια ήταν συνοδοιπόρος όλων μας των παραστάσεων και όλων των προσπάθειων μας δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, ήταν μαζί μας είναι μαζί μας, χωρίς αυτόν δεν θα είμασταν εδώ και μέσα από την καρδιά μας θα θέλαμε να του αφιερώσουμε την προσπάθεια μας και την παράσταση μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ στα 40 χρόνια που κλείνουν από την αρχή του Φεστιβάλ και αφιερώνουμε και στην μνήμη του Ανδρέα Ανδριόπουλου την παράσταση μας και ευχαριστούμε για την φιλοξενία και ελπίζουμε να γίνουν ακόμα σαράντα τα χρόνια και 100 και 150 και πολλά χρόνια ακόμη και να συνεχίσει αυτός ο σπουδαίος θεσμός να προσφέρει.

Η παράσταση θα επαναληφθεί την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ