Μίμης Παπαϊώαννου: Εφυγε «και της Ρεάλ το …φόβητρο»

Νιώθω τυχερός που πρόλαβα κάποιους από τους παλιούς «ογκόλιθους» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Aν και δαντελένιοι, ήταν, τεχνίτες υπέροχοι. Και τώρα δεν υπάρχουν πια!

Ένας από τους μεγαλύτερους μπαλαδόρους, όταν ήμασταν παιδιά –ανακηρύχθηκε τον 20ου αιώνα καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής- ήταν ο «Μίμαρος»! Εκ Νικομηδείας Βεροίας ορμώμενος ο ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, κάποιοι παλιά τον έλεγαν «βλάχο». Όμως ήταν πραγματικός άρχοντας ποδοσφαιρικός αλλά και ως προς το ήθος! Είχε και ποδοσφαιρικό και ανθρώπινο, δεν είναι τυχαίο ότι στα πάμπολλα παιχνίδια που έπαιξε, δεν απεβλήθη ποτέ!

Βασανίσθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και ήρθε η ώρα στα 81 του χρόνια ν’ αναχωρήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να πάει στην «Αγιά-Σοφιά» και να δει από κοντά την φετινή, σπουδαία, ΑΕΚ. Όμως δεσπόζει εκεί ως ένας από τους 4 «πυλώνες» των παλιών ποδοσφαιριστών.

Λυπάμαι, εκτός από τον θάνατό του, και για το ότι δεν τον είδα ποτέ ν’ αγωνίζεται στην «Φιλαδέλφεια» την παλιά. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά πρέπει να τον είχα δει σε έναν αγώνα Παναχαϊκής-ΑΕΚ, όταν πολλοί Αιγιώτες …εξεστράτευαν τότε στην Πάτρα. Και μάλλον το 1975-76 στο Αίγιο που έπαιξε με τον Πανσερραϊκό.

Αλλά έχω πολλές τηλεοπτικές εικόνες στην μνήμη μου από την τηλεόραση και από την μεγάλη ΑΕΚ στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Αλλά και νωρίτερα από την «Εθνική». Το αριστερό του πόδι ήταν «διαβήτης» και το κεφάλι του …χρυσό!

Ηγέτης ποδοσφαιρικός, μαζί με τον Δομάζο ήταν τα δύο μεγάλα ονόματα της εποχής. Φοβερό δίδυμο, δίδασκαν μπάλα, έπαιξαν και μαζί στην ΑΕΚ.

Σήμερα το πρωί, έμαθα ότι η φωνή που τραγουδάει τον ύμνο της ΑΕΚ είναι του Παπαϊωάννου! Ένας στίχος λέει: «ΑΕΚ έγινες και της …Ρεάλ το φόβητρο!». Σ’ αυτή την Ρεάλ που η ΑΕΚ δεν τον έδωσε! Κι αυτή η φωνή θα προτρέπει εις το διηνεκές τους τωρινούς και μελλοντικούς παίκτες της: «Νικήστε, νικήστε».

Μίμαρε εσύ νίκησες και δοξάστηκες στην ζωή αυτή αλλά ήσουν και τόσο καλός άνθρωπος που –νομίζω- θα «δοξαστείς» και στην Μέλλουσα!

Καλό και ανέφελο να είναι το ταξίδι σου. Όλοι θα σε θυμούνται και πάντοτε! Οι

Έλληνες φίλαθλοι «διαχρονικά» σου λένε (λέμε) ένα ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ