Μήνυμα Καρβέλη για νοσηλευτές και νοσηλεύτριες

image 630406

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της παγκόσμιας μέρας νοσηλευτών-νοσηλευτριών:

«ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ»

Είθισται, ετησίως, να τιμάται η Διεθνής Ημέρα των Αδερφών Νοσοκόμων στις 12 Μαϊου. Μία  ημέρα  αφιερωμένη στην πιο πολυπληθή ομάδα μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές.Για κάθε Σύστημα Υγείας ο ρόλος της νοσηλεύτριας και του νοσηλευτή είναι ένας από τους πιο ζωτικούς.

Καθημερινά, μέσα σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα χιλιάδες νοσηλεύτριες προσφέρουν  ανιδιοτελώς και με απόλυτη αφοσίωση προς  τον ασθενή,  τη νοσηλευτική  φροντίδα του και περίθαλψη συμβάλλοντας στην αυτοφροντίδα του, στην ποιοτική διαβίωση του και στην ψυχολογική του τόνωση.

Πολύ δε περισσότερο, μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας  του νέου κορονοιού αποδείκτηκε το μέγεθος της προσφοράς τους.Πριν ένα χρόνο ακούγονταν χειροκροτήματα στα μπαλκόνια για τους ανθρώπους αυτούς που με αυταπάρνηση, απόθεμα ψυχικής δύναμης, αγάπη και αλτρουισμό  στελέχωσαν κλινικές και ΜΕΘ covid 19 και έπεσαν σε μια πρωτόγνωρη μάχη, για να βγάλουν σώα και αβλαβή τα περισσότερα από τα θύματά της. Με γνώμονα τη βελτίωση της υγείας του ασθενούς, την διατήρηση της ατομικής και συλλογικής υγείας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,  συνεχίζουν να ασκούν με υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους, χωρίς διακρίσεις και ταμπέλες, στοχεύοντας στην αποθεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών με covid 19.

Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα  αυτό της εξαντλητικής τους  προσφοράς στα χρόνια το κορονοιού Sars-cov-2 βοήθησαν να γίνει αντιληπτό αυτό που υπογράμμισε η Δ/ντρια του Π.Ο.Υ.  Dr H.Brudlant το 1999, ότι “ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗς ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. Aντιπροσωπεύουν μια ενδεχομένως ισχυρή δύναμη για την πραγματοποίηση των απαραίτητων αλλαγών, προκειμένου να υπάρξει Υγεία για ‘Ολους στον 21 αιώνα”. Τότε ήταν μία επιθυμία και πρόβλεψη.  Φέτος, σωτήριο έτος 2021,  αποδείχθηκε πως είναι μία πραγματικότητα για κάθε ισορροπημένο Σύστημα Υγείας. Τους χρωστάμε πολλά.Κάποιοι τους χρωστούν ακόμη και τη ζωή τους. Ας είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά τους….

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

216283010 365313098296738 4905274864522951388 n
ΜΗΧΑΝΗ
AMBROSIOS
kafsonas 2