Μήνυση Ντόναλντ Τραμπ κατά CNN – Γιατί ζητά 475 εκατ. δολάρια

Για ποιο λόγο κατηγορεί το CNN ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του CNN, με την οποία ζητά αποζημίωση 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο χρησιμοποίησε την επιρροή του ως κορυφαίος ειδησεογραφικός οργανισμός για να τον νικήσει πολιτικά.

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός σταθμός, σύμφωνα με τη μήνυση του Τραμπ, επιχείρησε να συκοφαντήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ «με μια σειρά από όλο και πιο σκανδαλώδεις, ψευδείς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως “ρατσιστής”, “λακές της Ρωσίας”, “επαναστάτης και τελικά Χίτλερ”», υποστήριξαν οι δικηγόροι του.

«Πέρα από την απλή προβολή κάθε αρνητικής πληροφορίας για τον ενάγοντα και την αγνόηση κάθε θετικής πληροφορίας γι’ αυτόν, το CNN προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την τεράστια επιρροή του, δήθεν ως ‘αξιόπιστη’ πηγή ειδήσεων, για να δυσφημίσει τον ενάγοντα στη συνείδηση των τηλεθεατών και των αναγνωστών του, με σκοπό την πολιτική του ήττα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Το CNN αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται στην 29σέλιδη αγωγή του ότι το CNN έχει μακρύ ιστορικό κριτικής εναντίον του, αλλά είχε εντείνει τις επιθέσεις του τους τελευταίους μήνες, επειδή το δίκτυο φοβόταν ότι θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024.

«Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειάς του να γείρει την πολιτική ισορροπία προς τα αριστερά, το CNN προσπάθησε να σπιλώσει τον ενάγοντα», αναφέρεται στην αγωγή.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλληψη
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΕ
νομοσχέδιο