Μισθός που να επιτρέπει τη διαβίωση

Το κύριο άρθρο της “Π” ασχολείται με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αυξάνει έστω και κατά ένα μικρό ποσοστό τον κατώτατο μισθό. Με την ελπίδα ότι έστω και αυτός καταβάλλεται παντού στη χώρα, χωρίς λαθροχειρίες. Παραδέχεται βέβαια ο πρωθυπουργός ότι ο μισθός αυτός δεν είναι αρκετός για να μπορεί να ζει ανεξάρτητος ο νεαρός εργαζόμενος. Αλλά ακόμα οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πιο γενναιόδωρες αποφάσεις.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ωστόσο το ζήτημα αυτό να αποτελέσει μείζονος προτεραιότητας επιδίωξη για την κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και τις παραγωγικές δυνάμεις. Θέλουμε εργαζόμενους που ζουν από τη δουλειά τους και θέλουν να κάνουν περισσότερα και καλύτερα γι’ αυτήν, ώστε να τους επιστραφεί ο κόπος ως αξία. Θέλουμε εργαζόμενους με προοπτική, ώστε να συμβάλλουν να προοδεύσει η επιχείρησή τους, και μαζί τους και εκείνοι.

ΟΤΑΝ η δουλειά συνοδεύεται με αίσθημα προσωρινότητας, απάθειας ή και απαρέσκειας, δεν κερδίζει κανείς.

ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

ΗΤΑΝ μια συνάντηση που καθυστέρησε αρκετά χρόνια. Οι άνθρωποι της αντιδημαρχίας Καθαριότητας συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της εστίασης. Θέμα τους ήταν η συνεργασία ώστε η επαγγελματική δραστηριότητα των δε να μην επιβαρύνει άνισα το έργο των μεν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφόσον γίνεται σεβαστός ο κανονισμός καθαριότητας από τους επαγγελματίες και το προσωπικό τους. Η τήρηση του κανονισμού δεν είναι μόνο ζήτημα συμμόρφωσης με το γράμμα των διατάξεων προς αποφυγή προστίμων. Είναι θέμα ορθολογισμού: Δεν έχει νόημα να είναι συγυρισμένο το κατάστημά μας και το πεζοδρόμιό μας εάν είναι σε οικτρή κατάσταση η διασταύρωση δέκα μέτρα μακρύτερα.

ΤΟ ΚΑΚΟ με τα θέματα αυτά είναι πως ο ένας ασυνεπείς αχρηστεύει τη συνέπεια των πολλών. Και αυτό είναι το πεδίο στο οποίο πρέπει να συνεργαστούν οι πλευρές. Η διοίκηση της εστίασης αλλά και ο δήμος οφείλουν να κατέβουν στο κύτταρο της κοινωνική κλίμακας. Να εξηγηθεί ποια είναι η σωστή -και σύμφωνη προς τον κανονισμό- διαχείριση απορριμμάτων και υπολοίπων. Και, κάποια στιγμή, να ενεργοποιηθεί και ο κανονισμός, διότι όταν αυτός μένει στα αζήτητα, η πόλη υπονομεύει τον εαυτό της.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ