Μητσοτάκης: «Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» – Η ενόχληση του Πρωθυπουργού και η προστασία των νοικοκυριών

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών από τις τράπεζες.

kiriakos

Το πρωί της Παρασκευής (2/12), ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, εξέφρασε την ανάγκη για στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών από τις τράπεζες, καθώς και τη δυσαρέσκειά του για την αύξηση των επιτοκίων.

«Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην ΠτΔ, προκειμένου οι τράπεζες να στηρίξουν ευάλωτα νοικοκυριά, προστατεύοντάς τα από την υψηλή κερδοφορία που έχουν δεχτεί το 2022.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, η αναφορά του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την ΠτΔ στις τράπεζες, δείχνει την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση που κρατούν οι τράπεζες και όπως υπογραμμίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, πρέπει να πληρωθούν από τα κέρδη των τραπεζών κι όχι να τα πληρώσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει μεταξύ άλλων, από τις τράπεζες: στήριξη στους ευάλωτους δανειολήπτες, αύξηση στις εγκρίσεις αιτήσεων εξωδικαστικού μηχανισμού, μείωση επιτοκίων χορηγήσεων, «φρένο» στο κόστος προμηθειών απλών τραπεζικών συναλλαγών. Παράλληλα έχει νομοθετήσει: Κανένα bonus στα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη για το 2022.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ