Μητσοτάκης: Νέο μήνυμα στα Σκόπια από τη Φλώρινα

Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Φλώρινα, έδωσε απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης για την επιστολή που έστειλε στην Κομισιόν για την ακρίβεια, ενώ έστειλε  εκ νέου μήνυμα στην Βόρεια Μακεδονία. «Οι ευρωεκλογές», είπε ο πρωθυπουργός, «γίνονται σε χρονική συγκυρία πιο δύσκολη από το 2019».

 Ειδικά όσον αφορά στην επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν ανέφερε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά «ναι εχεις δίκιο» και η αντιπολίτευση μας ασκεί κριτικη γιατί ζητάμε να μας βοηθήσει σε ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και αναγνωρισμένο. Ο διάλογος κάποια στιγμή στη χώρα πρέπει να γίνει με κοινή λογική καθώς μέσα στην τοξικότητα την έχουμε απωλέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα Σκόπια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Είμαι αρκετα δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονές μας επελεξαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους. Η ΝΔ ήταν απέναντι αλλά είχε πει με εντιμότητα ότι δεν μπορούμε να ανατρέψουμε, να σκίσουμε μια διεθνή συμφωνία αλλά θα τη σεβαστούμε. Να στείλω μήνυμα στα Σκόπια και τη νέα ηγεσία ότι αν επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας σε σχέση με την ονομασία της χώρας ο δρόμους τους στην Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός».