Μητσοτάκης σε Τσίπρα για παρακολουθήσεις: Κάντε πρόταση δυσπιστίας – Εσείς κάνατε 75.000 επισυνδέσεις

«Κύριε Τσίπρα και Σαμαρικός και Καραμανλικός. Επίτευγμα είναι. Η μόνιμη προσπάθειά σας να παρουσιάσετε την παράταξη μας ως διχασμένη πέφτει στο κενό» τόνισε ο Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την δευτερολογία του στη Βουλή, για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής αν θεωρεί μείζον θέμα Δημοκρατίας τις παρακολουθήσεις.

«Κύριε Τσίπρα και Σαμαρικός και Καραμανλικός. Επίτευγμα είναι. Η μόνιμη προσπάθειά σας να παρουσιάσετε την παράταξη μας ως διχασμένη πέφτει στο κενό. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα κοινοβουλευτικής συνοχής στη ΝΔ, κάντε πρόταση δυσπιστίας να το διαπιστώσετε. Έχει παρέλθει το εξάμηνο και την προηγούμενη την κάνατε για έναν χιονιά. Δεν θα την κάνετε για ένα ζήτημά Δημοκρατίας όπως των παρακολουθήσεων;», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το Predator σας έφταιγε που κάνατε κρουαζιέρα με τις στάχτες από το Μάτι ακόμη ζεστές

Όσον αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να υπαχθεί η ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού «δεν γίνεται για πρώτη φορά, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά είχε γίνει και από τον Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα σημείωσε ότι επί της ουσίας είναι σωστή επιλογή. «Δεν θα πρέπει να υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί πρέπει να στρέφει το βλέμμα της και τις επιχειρησιακές της δυνατότητες εκτός Ελλάδος. Από εκεί έρχονται οι κίνδυνοι».

«Μήνυση σε δημοσιογράφο, δεν κάνω»
«Είμαι 19 χρόνια στην πολιτική και ποτέ μου δεν έχω κάνει μήνυση ή αγωγή σε δημοσιογράφο. Από θέση. Μήνυση και αγωγή από μένα σε δημοσιογράφο δεν θα γίνει. Έγινε το ανάποδο. Μου έκανε αγωγή ο κ. Βαξεβάνης, γιατί θίχτηκε. Είπα και ξαναλέω ότι το 2016 στήθηκε ένα κανάλι στην Ελλάδα και αποδείχθηκε ότι 10 εκατομμύρια δολάρια διακινήθηκαν για να στηθεί αυτό το δίκτυο καναλιών. Ο κ. Βαξεβάνης ήταν ο δημοσιογραφικά υπεύθυνος. Ας μου ξανακάνει αγωγή. Όλοι ήσασταν στα εγκαίνια. Που πήγαν αυτά τα λεφτά;

Πριν καλά καλά αναφερθείτε σε αυτή την πειστική επιχειρηματολογία ότι πρέπει να κάνω μήνυση και αγωγή στον κ. Βαξεβάνη είχε κάνει tweet. Αυτός σας γράφει τις ομιλίες;», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Γιατί να παρακολουθώ τον Χατζηδάκη;»
«Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας! Δεν ντρέπεσαι λίγο (σ.σ. απευθυνόμενος στον Δημήτρη Τζανακόπουλο); Ότι παρακολουθούσα τον κ. Φλώρο; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Παρακολουθούσα τον Χατζηδάκη γιατί; Για να μάθω πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις;

Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Είχε ήδη επιλεγεί από εσάς να γίνει αρχηγός του στρατού. Τιμά το εθνόσημο. Μόνο και μόνο ότι διακινούνται άρθρα ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον αρχηγό του στρατού θα κάνει κάποιους στην άλλη πλευρά του Αιγαίου να χαίρονται πάρα πολύ».

Δείτε τη δευτερολογία του πρωθυπουργού

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments